Belföld

Decembertől két új Áldozatsegítő Központ kezdi meg működését

Az ENSZ Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából szeretném megosztani a hírt, hogy a meglévő négy mellett, decembertől két új Áldozatsegítő Központ kezdi meg működését: a szegedi és a kecskeméti - jelentette be a Facebook-oldalára feltöltött videóban Varga Judit.

Decembertől két új Áldozatsegítő Központ kezdi meg működését
Varga Judit a Facebook-oldalára feltöltött videóban
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az Igazságügyi Minisztérium részéről év elején meghirdetett Áldozatsegítés Éve program keretében idén megdupláztuk a hazai áldozatsegítő kapacitást. 2020. november 1-jéig 9693 hívást fogadtunk az Áldozatsegítő Vonalunkon, Áldozatsegítő Központjainkban 1723 bajbajutott keresett meg bennünket személyesen, míg a Kormányhivatalok áldozatsegítő szolgálatát 1042 ügyfél vette igénybe a mai napig - hívta fel a figyelmet az igazságügyminiszter.

Ha valaki a vírushelyzetben vagy más okok miatt, nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni Áldozatsegítő Központjainkat, hívja a hét minden napján, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető Áldozatsegítő Vonalat a 0680225225-ös telefonszámon, ahol munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget, további információt pedig a vansegitseg.hu oldalon talál - emeli ki a posztjában.

Az áldozatsegítés hazai rendszerének és szolgáltatásainak bővítése és fejlesztése ezután sem áll meg. Vigyázzunk egymásra! - teszi hozzá Varga Judit.

Objektum doboz

Novák: Van segítség a kapcsolati erőszak ellen

Van segítség a kapcsolati erőszak ellen, a kormány 2010 óta következetesen küzd ellene, és mindent megtesz azért, hogy minél kevesebben essenek áldozatul, valamint hogy az áldozatok segítséget kapjanak - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán, a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján.

Novák Katalin a Facebook-oldalán közzétett videóban kiemelte: az ellátórendszer a háromszorosára bővült az elmúlt években, és mindenki számára folyamatosan elérhető, a krízisközpontok működtetésére 2016 óta ötven százalékkal több állami támogatást biztosítanak, a titkos menedékházakra pedig dupla akkora forrás érhető el, mint korábban.

Tíz évvel ezelőtt tizenkét krízisközpont és egy titkos menedékház volt, ehhez képest jelenleg húsz krízisközpont, nyolc titkos menedékház, hét kríziskezelő ambulancia és huszonegy félutas ház működik - tudatta.

A kormány a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten odafigyel azokra, akik kapcsolati erőszak veszélyének vannak kitéve - hangsúlyozta.

Novák Katalin felhívta a figyelmet, hogy az erőszak minden formája elfogadhatatlan, a kapcsolati erőszak pedig nem magánügy.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom