Belföld

„A magyar kormány továbbra is az áldozatok oldalán áll a bűnözőkkel szemben”

A bűnözők és a baloldalhoz kötődő ügyvédek, álcivilek börtönbizniszének végleg vége lesz - jelentette ki Facebook-posztjában Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

„A magyar kormány továbbra is az áldozatok oldalán áll a bűnözőkkel szemben”
Völner Pál: A kormány továbbra is az áldozatok pártján áll
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Benyújtottuk tegnap azt a módosítási javaslatot, amely az áldozati igények érvényesítésének elősegítésén túl biztosítékot nyújt arra, hogy a jövőben senki ne húzzon hasznot a rossznak mondott fogvatartási körülményekre hivatkozva - írta a bejegyzésben Völner, aki felsorolta a legfontosabb részleteket:

  • A pénz nem mehet az ügyvédek vagy a „jogvédők” számlájára.
  • Elsőként az áldozatok kaphatják meg a jogos jussukat.
  • Hosszabb idejük lesz a sértetteknek érvényesíteni az igényeiket.

A magyar kormány továbbra is az áldozatok oldalán áll a bűnözőkkel szemben! - tette hozzá az államtitkár.

Objektum doboz

Völner Pál kitért arra: a kormány célja nem a tüneti kezelés, ezért a börtönzsúfoltság enyhítéséért már az elmúlt években is folyamatosan javultak a fogvatartottak elhelyezési követelményei, ebben az évben pedig jelentősen növelték a férőhelyek számát a magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekben. Az új épületszárnyak építésével csaknem háromezer új férőhely létesült, a telítettség így 96 százalékosra csökkent - mondta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom