Belföld

Láng Zsolt: Ne zárja be a főváros teljesen a Szabó Ervin Könyvtárat!

Levélben kérte Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne zárja be teljesen a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat a koronavírus-járvány alatt, és ne hagyja, hogy több tízezer budapesti maradjon olvasnivaló nélkül.

Láng Zsolt: Ne zárja be a főváros teljesen a Szabó Ervin Könyvtárat!
Lánzs Zsolt azt kéri a főpolgármestertől, ne zárjon be teljes egészében a könyvtár
Fotó: MH

A frakcióvezető a Facebook-oldalán kedden közzétett levélben azt írta: november 11-e óta nem látogathatók a könyvtárak, de a kultúrát kedvelő embereknek fontos lenne, hogy hódolhassanak az olvasás iránti szenvedélyüknek, különös tekintettel azokra, akik nem jártasak az online világban. Szerinte „ezekben a nehéz időkben sem maradhat senki olvasnivaló nélkül.”

Objektum doboz

Láng Zsolt ezért arra kérte a főpolgármestert: tegye lehetővé, hogy néhány szolgáltatás elérhető legyen a könyvtárak használatának tilalma alatt is. Így például legyen arra lehetőség, hogy heti kétszer előre egyeztetett időpontban át lehessen venni a telefonon vagy e-mailben elküldött kérések alapján összeállított könyvcsomagot a könyvtár bejárata előtt, vagy a könyvtár ablakán keresztül - olvasható a levélben.

A frakcióvezető bízik benne, hogy javaslatát támogatni fogják, mert véleménye szerint a kultúra, a kulturális élet segítése és annak minél szélesebb körben történő terjesztése kiemelten fontos mindenki számára.

Kapcsolódó írásaink