Belföld

Alaptalan Karácsony siránkozása

Bár az elmúlt hónapokban Karácsony Gergely rendszeresen arról panaszkodott, hogy a járvány miatt Budapest elesik az adóbevételei jelentős részétől, most kiderült, hogy a budapesti vállalkozások és emberek lényegében ugyanannyit fizettek októberig a fővárosi önkormányzatnak, mint Tarlós István idejében - közölte Farkas Örs a Facebook-oldalán hétfő délelőtt.

Alaptalan Karácsony siránkozása
Nincs alapja Karácsony Gergely kieső adóbevételek miatti panaszkodásának
Fotó: MH/Purger Tamás

Végre tisztán látunk a főváros pénzügyi helyzetét illetően és a helyzet nagyon egyszerű: 2020 első 10 hónapjában 99,2%-a folyt be a 2019-es év azonos időszakában beszedett adóbevételeknek - írta bejegyzésében a Kormányzati Tájékoztatási Központ vezetője. Farkas Örs a bejegyzéséhez mellékelte az erről szóló levelet is, amelyet a főjegyzőtől kapott, miután közérdekű adatigényléssel fordult hozzá.

Objektum doboz

Farkas Örs felidézte: az elmúlt hónapok Karácsony Gergely siránkozásáról szóltak, hogy a koronavírus nyomán kialakult gazdasági nehézségek miatt Budapest adóbevételei jelentős részétől, több tíz milliárd forinttól esik el. Emiatt számos beruházás is csúszik, sőt a főpolgármester már adóemelésről és hitelfelvételről is beszélt. Csak hogy ennek egyelőre nyoma sincs.

Egy biztos, a budapesti vállalkozások és emberek lényegében ugyanannyit fizettek októberig a fővárosi önkormányzatnak, mint Tarlós István idejében - állapította meg a Kormányzati Tájékoztatási Központ vezetője.

Kapcsolódó írásaink