Belföld

KDNP: A kamuvideós Korózs Lajosnak távoznia kell a népjóléti bizottság éléről

Hollik István (KDNP) szerint eddig a baloldal, ahol lehet, akadályozta a védekezést. A legtöbben hazugságokat terjesztve pánikot keltettek, élükön Korózs Lajossal (MSZP), aki a járvány első hullámában kamuvideót készített, hogy lejárassa az egészségügyet – mondta a kisebbik kormánypárt képviselője az Országgyűlés hétfői ülésén.

KDNP: A kamuvideós Korózs Lajosnak távoznia kell a népjóléti bizottság éléről
Nem hajlandó lemondani bizottsági elnöki posztjáról az álvideós MSZP-s politikus
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hollik István hozzátette, Korózs Lajos nemrég egy több sebből vérző statisztikát tett közé az interneten és 2016-os adatokra hivatkozva próbálta meg bizonygatni, hogy a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon.

Közölte, Korózs Lajos nem mondott le az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetéséről, a baloldal pedig falaz neki. A kormány partnernek tud-e tekinteni egy olyan bizottsági elnököt, aki kamuvideókkal támadja a védekezést? - kérdezte, sürgetve az ellenzéki politikus lemondását, illetve visszahívását.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint belegondolni is rossz, ha a baloldal politikusai közül Korózs Lajos a legalkalmasabb az egészségüggyel foglalkozó népjóléti bizottság vezetésére. Milyen lehet a többi politikus? - kérdezte.

Közölte, a kamuvideóval Korózs Lajos az egészségügyet igyekezett lejáratni Magyarországon és külföldön is. Ő is kifogásolta, hogy a baloldalon senki nem mondta ki, vállalhatatlan, amit a szocialista képviselő tett. Korózs Lajos önmagát tette méltatlanná a bizottság vezetésére - hangoztatta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom