Belföld

„A baloldalon megint adóemelésen törik a fejüket”

A koronavírus-járvány elleni védekezésről, az alaptörvény módosításáról és a közelmúltban felvett 2,5 milliárd eurós hitelről is beszéltek a képviselők a hétfői napirend előtti felszólalások során a parlamentben.

„A baloldalon megint adóemelésen törik a fejüket”
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Burány Sándor (Párbeszéd) arra emlékeztetett, hogy frakciójuk hetek óta követeli a mindenki számára hozzáférhető, tömeges és ingyenes koronavírus-tesztelés bevezetését. Könnyű belátni, hogy a kontaktusok számát kétféle módon lehet radikálisan csökkenteni - hangsúlyozta a politikus. Az egyik az, hogy mindent bezárnak, a másik lehetséges mód pedig az, hogy tesztek révén megkeresik a fertőzötteket, de az utóbbi esetben nem kell mindenki mást korlátozni - tette hozzá.

A kormány heteken keresztül tagadta a tömeges tesztelés szükségességét, de hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a tömeges, célzott tesztelés megindítása a hét nagy védekezési akciója - hívta fel a figyelmet.

A válaszadó Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a hatóságok a nemzetközi eljárásrendek alapján végzik a teszteléseket. Eddig több, mint másfél millió tesztet végeztek el, és ezek a tesztek ingyenesek voltak - emelte ki.

Az egészségügyi és szociális intézményekben, az iskolákban és óvodákban megindult a tömeges tesztelés, a mentők már rendelkeznek gyorsteszttel, szűrőbuszok is járják az országot - hangsúlyozta.

A munkahelyeket is meg kell védeni, ezért csökkentek az adók, azért hosszabbította meg a kormány a moratóriumot, ezért jár kompenzáció a szállásadóknak a kieső vendégéjszakák után, ezért kapnak ötven százalékos bértámogatás az éttermek - hívta fel a figyelmet.

Szavai szerint a baloldali pártok azonban inkább a megszorítások útját járják, a fővárosi városházán megint adóemelésen törik a fejüket, a VIII. kerületben 170 millió sarcot szednek be a helyiektől, a hódmezővásárhelyi polgármester körülbelül 70-80 millió forinttal sarcolja meg a helyi gazdákat és megemeli a gyermekétkeztetés díját, a VII. kerületekben pedig a parkolási bevételekkel akarnak sarcolni - fogalmazott.

Az államtitkár azt is kijelentette: a baloldali pártoknak arra azonban van idejük, hogy újra üzembe helyezzék a 2010 előtt már beüzemelt pénzszivattyúkat.

Soros kiadta a parancsot

Vejkey Imre (KDNP) arról beszélt, a Soros-terv alapján indult nyílt támadás Magyarországgal szemben, hiszen Brüsszel a jogállamiság leple alatt ránk akarja kényszeríteni, kivel éljünk együtt, kivel nem.

Szerinte a Brüsszel-Strasbourg-Soros triumvirátus fenyeget bennünket, gátlástalan hazugságokkal járatva le az országot.

Mi építeni akarunk, ők pedig rombolni - jelentette ki a képviselő, hozzátéve, a jelenség eddig nem látott, a náci és a kommunista diktatúra tombolását idéző szintre ért.

Vejkey Imre szerint ez a triumvirátus olyan diktatúrát épít, amelyben szét akarják tépni ezeréves magyar identitásunkat, felfalni szabadságunkat, amelyben „szellemi és anyagi érelemben is csak rabszolgák lehetünk” a Soros-féle nyílt társadalomban.

Számukra a jogállamiság egyenlő az illegális bevándorlás támogatásával és az LMBTQ-val - tette hozzá Vejkey Imre, megjegyezve, a támadók nem nézik jó szemmel, hogy mi szeretjük hazánkat, ragaszkodunk keresztény értékeinkhez.

Azt követelik, hogy álljunk át a sötét oldalra, mert ha átállunk, nem fognak tőlünk több pénzt elvenni és nem kérdőjelezik meg többet jogállamiságunkat sem - fogalmazott, a támadás céljaként Európa nemzeti-keresztény gyökereinek végképp eltörlését nevezve.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában arról beszélt: 1990-ben azért uralkodott eufória, mert nem akartuk, hogy máshol dönthessenek sorsunkról, hogy „a nemzetköziség jelszavába csomagolt birodalmi ambíciók határozzák meg számunkra, mi a helyes, mi a helytelen”, hogy senki által nem választott szereplők hatása alatt alakuljon a szabad Magyarország politikája.

A szabad világban is vannak érdek- és értékütközések, de „a legutóbbi időszakig nem volt divat erővel vagy zsarolással jobb belátásra téríteni szövetséges államokat”, jegyezte meg az államtitkár.

Soros György ismét megírta a tanulmányát, amelyben újra kiadta a parancsot arra, hogy Magyarországot és állampolgárait meg kell támadni és szankcionálni kell - jelentette ki.

Orbán Balázs, a lépést ahhoz hasonlított, amikor 1990 előtt „hagyományos értékeinket még a szocialista progresszió jegyében igyekeztek lerombolni”.

Kapcsolódó írásaink

Alaptalan Karácsony siránkozása

ĀA főpolgármester hiába panaszkodik a kieső adóbevételekre, a budapesti vállalkozások és emberek ugyanannyit fizettek októberig a fővárosi önkormányzatnak, mint Tarlós idejében - közölte Farkas Örs

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom