Belföld

Hiába ígérte a kampányban, máig sem nyitotta meg a Városháza parkolóját Karácsony

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere szombaton Facebook-bejegyzésében kérte Karácsony Gergelyt, hogy engedje át a Városháza parkolóhelyeit az V. kerületi lakosoknak.

Hiába ígérte a kampányban, máig sem nyitotta meg a Városháza parkolóját Karácsony
Karácsony Gergely egy év alatt sem váltotta valóra ígéretét, mely szerint megnyitja a Városháza udvarát a polgárok előtt
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A kormánypárti politikus felidézte, hogy Karácsony a kampányában zászlóshajóprojektként emlegette a Városháza udvarának megnyitását a polgárok előtt. „Nem volt egy olyan főpolgármester, aki fontosnak érezte világossá tenni minden polgár számára, hogy a hivatal dolgozóinak és a helyi politikusok autóinál fontosabbak ők” - mondta akkor a főpolgármester.

Szentgyörgyvölgyi Péter rámutatott, hogy már egy év eltelt a főpolgármester ciklusából, ennek ellenére a Városháza udvara még mindig nem közpark. Az V. kerületi polgármester egyúttal kéréssel fordult Karácsonyhoz:

„Addig is, tisztelettel kérem Karácsony Gergely főpolgármester urat, hogy ha már az V. kerületi lakosok számára kizárólagos parkolóhelyek biztosítására nekem nem adott lehetőséget, akkor engedje át a Városháza udvarának parkolóhelyeit mindazoknak, akiknek az otthonuk az V. kerület. Itt az alkalom világossá tenni, hogy mennyire fontos Önnek minden polgár.” - írta a közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi.

Ahogy arról korábban írtunk, Orbán Viktor szombaton írta alá azt a kormányrendeletet, melynek értelmében hétfőtől lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom