Belföld

Hazugsággal támadta a tisztifőorvost az Index

Újra hazudott az Index: korábban a veszélyhelyzetről hazudtak, most a tisztifőorvost támadták hazugsággal - írta vasárnap a Kormányzati Tájékoztatási központ a portál egyik cikkére reagálva.

Hazugsággal támadta a tisztifőorvost az Index
Az Index cikkével azt a látszatot keltette, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos szakmai felkészültsége megkérdőjelezhető
Fotó: Kormany.hu/Árvai Károly

A lap vasárnap délelőtt közzétett cikkében több ponton is valótlan, illetve pontatlan megállapításokat közölt Müller Cecíliáról, ezzel azt a benyomást keltve, hogy az országos tisztifőorvosnak megkérdőjelezhető a szakmai hozzáértése - áll a KTK közleményében.

„Elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát” - teszik hozzá.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ rámutat, hogy a szóban forgó cikk eleve ferdít, mert praxisengedélye a háziorvosoknak van. Amiről szó van a cikkben, az a működési nyilvántartás, amit 5 évente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet.

Aki közfeladatot lát el (pl. a tisztifőorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok) nekik nem szükséges, hogy érvényes működési nyilvántartással rendelkezzenek, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik. A tisztifőorvosoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük.

Kapcsolódó írásaink