Belföld

Wintermantel: Baloldali urambátyám rendszer újratöltve

Baloldali urambátyám rendszer újratöltve - így reagált Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatósági tagja arra, hogy Karácsony Gergely a jelek szerint nem pályáztatás útján választotta ki a BKK Zrt. és BVH Zrt. új vezérigazgatóját. Ezzel egy újabb megszegett ígéretet jegyezhetünk fel a főpolgármester neve mellé, hiszen megválasztása után azt hangsúlyozta, nem lesznek politikai kinevezések.

Wintermantel: Baloldali urambátyám rendszer újratöltve
Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely, a baloldal vezetői
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely a tavalyi választások után azt mondta: „a Budapesti cégeknél nem politikai kinevezés lesz, hanem pályáztatás, minden cég vezetésére nyilvános pályázatot írunk ki.”

Ennek ellenére pénteken két olyan új vezérigazgatót jelentett be, akiknek a kinevezését semmilyen pályázat nem előzte meg. Walter Katalin a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. éléről a BKK Zrt. élére került. Walter helyére pedig Mártha Imrét nevezték ki, aki eddig a Főtávot irányította.

„Nos kérdezem én, látta valaki a BKK, vagy a Városüzemeltetési Holding vezetésére kiírt pályázatot? Ugye, hogy senki sem!” - írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt. Röviden csak úgy fogalmazta meg Karácsony tevékenységét: „baloldali urambátyám rendszer újratöltve!”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Még magasabb pozícióba kerül Soros embere

ĀCégösszevonással spórolna a főpolgármester, ám a vezérigazgató személyére néhány napos határidővel, elbírálással „kerestek” megfelelő személyt, valódi pályázatról szó sem volt