Belföld

Karácsonyék a járvány helyett a választási kampánnyal foglalkoznak – írta Dömötör

Dorosz, a pártmunkás

Benyújtotta lemondását Dorosz Dávid, Budapest klímavédelemért és -fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese. Karácsony Gergely azonnal reagált – elfogadta a lemondást –, ez pedig felkelti a gyanút, hogy megrendezett akcióról van szó.

Karácsonyék a járvány helyett a választási kampánnyal foglalkoznak – írta Dömötör
Dömötör Csaba
Fotó: MH

Bármit is jelentett a Városházán Dorosz pozíciója, eredmény nem igazán társult hozzá az elmúlt egy évben, legfeljebb az a havonta mintegy másfél millió forint, amennyiben a főnöke tavaly ősszel megállapította a bérét. Ha pedig meg is bízták valamivel, mint például a Széchenyi lánchíd felújításának menedzselésével, kudarcot vallott, és hamar elvették tőle a feladatot. Karácsony bejegyzésében úgy fogalmazott: „Dorosz azt a tiszteletreméltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett azt a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik. Az elmúlt 30 évben kevés ilyen gesztust láttunk.” Dömötör Csaba (képünkön), a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (képünkön) közösségi oldalán úgy értékelt: „Jó tudni, hogy a főpolgármester-helyettesi tisztség az ő értelmezésükben nem jelent munkát. Ennél is durvább, hogy annyi hónap tétlenség után miben találják meg a cselekvés szükséges irányát: véletlenül sem abban, hogy segítsék a járvány elleni küzdelmet. Egy fenét: a messzi távolban derengő parlamenti kampánnyal akarnak inkább foglalkozni.” Hozzátette: „A nehéz időszakokban derül ki, kinek mi a fontos. Sok millió embernek a vírus elleni összefogás, nekik a hatalmi marakodás és a megszerezhető konc.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom