Belföld

Ideje lenne, hogy Karácsony abbahagyja a kormány folyamatos támadását

Ideje lenne, ha Karácsony Gergely végre meghallaná a budapestiek kérését, és abbahagyná a kormány állandó hibáztatását és támadását, a fővárosi emberek ugyanis együttműködést várnak a politika szereplőitől, különösen a nehéz helyzetekben - mutatott rá a Fidesz lapunkhoz eljuttatott közleményében, melyet a nagyobbik kormánypárt annak kapcsán adott ki, hogy a főpolgármester megtakarítási intézkedéseket jelentett be.

Ideje lenne, hogy Karácsony abbahagyja a kormány folyamatos támadását
Karácsony Gergelynek a hét elején beharangozott, a lakosságot érintő megszorítási terveit a Fidesz határozottan elutasítja
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Fidesz kiemelte: a hét elején beharangozott lakosságot érintő megszorítási terveket határozottan elutasítja, a főpolgármester azon szándékát azonban támogatja, hogy a Fővárosi Önkormányzat "vízfején" kíván spórolni.

"A főpolgármester-helyettesek számának csökkentése, az egyes cégek és azok vezetőségeinek összevonása jó irány" - mutatott rá a Fidesz, hozzátéve, hogy azért szeretné látni a konkrét intézkedéseket, mert számtalan kérdés csak a megvalósítás során fog eldőlni.

A Fidesz szerint fontos lenne tudni például, hogy Karácsony a most bejelentett szerkezeti változásokból évente milyen összegű megtakarítást remél. A nagyobbik kormánypárt ugyanis bízik benne, hogy komoly számítások vannak a tervezett intézkedések mögött.

A Fidesz ugyanakkor afelől is érdeklődik, hogy a bécsi és a berlini stadtwerke modell mintájára készülő fővárosi cégből miért került ki a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Azt is firtatja a nagyobbik kormánypárt, hogy a BKK-nál tervezett vezérigazgatói csere jelenthet-e bármi változást annak fényében, hogy Draskovics Tibor a háttérből egyszemélyben irányítja az egész vállalatot.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán takarékossági intézkedéseket jelentett be: összevonnak öt fővárosi céget, csökkentik a közgyűlési bizottságok számát, és Dorosz Dávid lemondása után nem töltik be a posztját, így négy főpolgármester-helyettes lesz.

Karácsony Gergely tudatta: a Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Főkétüsz, az FKF és Főtáv, valamint a Budapesti Városüzemeltetési Holding közös közműcéggé olvad össze. Az új cég vezérigazgatója január elsejétől Mártha Imre lesz.

Közölte azt is, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának Walter Katalint nevezi ki január elsejével.

Kapcsolódó írásaink