Belföld

Fidesz: Magyarországot Gyurcsányék adósították el

A nagyobbik kormánypárt Varju László (DK) nyilatkozatára reagált. 

Fidesz: Magyarországot Gyurcsányék adósították el
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH

Az országot Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása adósította el több generációra, a korrupt és alkalmatlan kormányzásukkal pénzügyileg tönkretették, és az IMF adósrabszolgájává tették az országot - írta a lapunkhoz eljuttatott közleményben a Fidesz. 

Hozzátették, hogy a baloldal olyan rossz állapotba navigálta az országot és annyira üres volt a kassza, hogy a piaci befektetők nem voltak hajlandóak magyar államkötvényeket venni, Gyurcsányék csak az IMF-hitellel tudták lélegeztetőgépen tartani az országot és anélkül már a napi számlákat és a nyugdíjakat se tudták volna fizetni.

A baloldal kormányzása alatt duplájára nőtt az államadósság és 2010-re az államcsőd szélén állt az ország. A Fidesz-KDNP kormányzása óta Magyarország pénzügyileg stabilizálódott, visszafizettük a Gyurcsányék által felvett hiteleket, és csökkenő államadósság mellett is tartós növekedési pályára állt a gazdaság, emellett folyamatosan csökkennek az adók, nőnek a bérek és a családtámogatások emelte ki a nagyobbik kormánypárt.

„Magyarország ma nem szorul se az IMF, se más kegyelmére.”

A mostani kötvénykibocsátás piaci forrásbevonás, a pénzpiacok azért finanszírozzák szívesen a hazai fejlesztéseket, mert az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően teljes bizalommal vannak Magyarország iránt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom