Belföld

Életet mentett az iskolaőr egy borsodi településen

Óra közben mentette meg egy diák életét egy iskolaőr Sajókazán – írta meg a Blikk.

Életet mentett az iskolaőr egy borsodi településen
Az Országgyűlés júliusban fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében iskolaőrök vigyáznak a rendre azokban az intézményekben, ahol erre igény van
Fotó: MTI/ Balogh Zoltán

A Borsod megyei településen a teremben esett össze egy 11 éves kislány, és magatehetetlenül feküdt a földön. Ekkor riasztotta két diák az iskolaőrt, aki éppen a folyosón teljesített szolgálatot – mondta el a lapnak Janasóczky Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mivel az iskolaőrnek elsősegélynyújtási képesítése is volt, a mentők kiérkezéséig gondoskodott a gyermekről. Azonnal stabil oldalfekvésbe helyezte, szabaddá tette a légutakat. Közben még arra is jutott ideje, hogy tárcsázza a mentőket.

A szülők nagyon megijedtek, lányuk még soha nem volt ilyen rosszul. A kórházban később kiderült, hogy a kislánynak epilepsziás rohama volt. A szülők köszönetet mondtak az iskolaőrnek. A lap úgy tudja, a rendőrségen rövidesen döntenek arról, hogy hivatalosan dicséretben részesítsék az iskolaőrt.

Az Országgyűlés júliusban fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében iskolaőrök vigyáznak a rendre azokban az intézményekben, ahol erre igény van.

Kapcsolódó írásaink