Belföld

Volner Párt: Kétharmaddal kell küzdeni a kamupártok ellen

Kamuintézkedések helyett kétharmaddal kell küzdeni a kamupártok ellen, ezért a Volner Párt azt javasolja, csak az a párt állíthasson országos listát, amely a megyék és az egyéni választókerületek kétharmadában tud jelöltet állítani - mondta a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner Párt: Kétharmaddal kell küzdeni a kamupártok ellen
Volner János független országgyűlési képviselő
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Volner Párt azt javasolja, hogy a pártoknak a megyék kétharmadában, 14 megyében és az országgyűlési egyéni választókerületek kétharmadában, 71 választókerületben kelljen jelöltet állítaniuk az országos listához. Javasolják azt is, hogy a jövőben egy választópolgár csak egy pártot, jelöltet támogathasson, mert „a választási visszaélések melegágya” a többes ajánlás.

A politikust kérdezték az alaptörvény-módosításról is, ezzel kapcsolatban azt mondta, „minden olyan javaslat, amely nem azt gondolja, hogy az apa férfi, az anya nő, természetellenes és életidegen”. A baloldali körök a nemrég az Európai Bizottság által kidolgozott LMBTQ-stratégiát megpróbálják Magyarországra és Lengyelországra is ráerőltetni - folytatta -, de a kérdésnek „semmi köze a jogállamisághoz, pusztán szélsőliberális politikai küzdelem, amelyben Magyarország és egész Európa csak veszíthet”.

Kapcsolódó írásaink