Belföld

A ferencvárosiak látják kárát Baranyi folyamatos bénázásának

Baranyi Krisztina bénázásának eredménye egy kétmilliós bírság, aminek a ferencvárosiak látják kárát, hiszen ezt az összeget a kerület fejlesztésére is fordíthatták volna, ha a balliberális polgármester nem ilyen alkalmatlan módon nyúl a kerületi parkolási kérdéshez.

A ferencvárosiak látják kárát Baranyi folyamatos bénázásának
Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere
Fotó: MH/Purger Tamás

Baranyi Krisztina kampányának központi eleme volt, hogy győzelme esetén az önkormányzat saját kezébe veszi a kerületi parkolásüzemeltetést. A megreformált rendszer Baranyi elképzelése szerint abból áll, hogy a parkolásüzemeltetés lehető legtöbb feladatát saját hatáskörben látják el. A korábban telepített modern parkolóórákat lecserélték silányabb minőségű gépekre, és a parkolást biztosító szoftvert is új szállítótól vették igénybe - írja a Ferenc József blog.

Az év első öt hónapjára az Atlasz Informatika és PRÜ&KPK Kft-vel szerződtek 18 millió forintért (holott 15 millió forint felett közbeszerzést kellett volna kiírni). Referenciaként elegendő volt annyi, hogy ez a szoftver van az MSZP-s Tóth József vezette XIII. kerületben is.

Az első öt hónapot követően Baranyiék végre kiírták a csaknem 130 millió forint értékű közbeszerzési eljárást. Ez azonban hemzsegett a jogsértésektől, így a Közbeszerzési Döntőbizottság szeptember 15-én kétmillió forintos bírságot szabott ki az önkormányzat parkolásüzemeltető cégének, a FEV IX. Zrt-nek mint kiírónak. Az indoklás szerint jogsértő volt a közbeszerzés tárgya, a műszaki leírás, az ajánlatkérő lényegében az ajánlattevőkre bízta a műszaki tartalmak meghatározását, amelynek megfelelőségéről viszont bírálat során kívánt meggyőződni - áll a blogbejegyzésben.

A blog információi szerint a FEV IX. Zrt újabb közbeszerzést írt ki a témában, ám ezúttal sem sikerült a jogszabályoknak eleget tenni, mert a Közbeszerzési Hatóság november 17-én újabb eljárást indított az ügyben.

Kapcsolódó írásaink