Belföld

Németh Szilárd: A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét

A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Hercegszántón.

Németh Szilárd: A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét
Katonák járőröznek Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára ezen a napon sajtótájékoztatót tart a fokozott katonai szerepvállalásról, a katonai jelenlét megnöveléséről a határzárnál
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Németh Szilárd a határzárnál tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a rendőr és katona járőrpárok beszámolója mellett az elfogások és a megakadályozott határátlépési kísérletek is arról tanúskodnak, hogy jól szervezetten, minden eszközt bevetve, egyre többen próbálkoznak az országba bejutni, azonban minden határsértőt elfognak és visszafordítanak.

A honvédelmi és haderőfejlesztési programban beszerzett korszerű felderítő eszközök kilencven százalékban járulnak hozzá a migránsok Magyarországra és Európába történő belépésének megakadályozásához - hangsúlyozta az államtitkár.

Emlékeztetett: kedden 81 elfogás mellett 150 határátlépési kísérletet hiúsítottak meg a határszakaszon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök.

Németh Szilárd sajtótájékoztatót tart a fokozott katonai szerepvállalásról, a katonai jelenlét megnöveléséről a határon is Hercegszántón
Németh Szilárd sajtótájékoztatót tart a fokozott katonai szerepvállalásról, a katonai jelenlét megnöveléséről a határon is Hercegszántón
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Németh Szilárd szerint, a párizsi, nizzai és bécsi merényletek beigazolták, hogy a migráció elleni küzdelem egyetlen hatásos eszköze Európa külső határainak védelme.

Bármit is mondanak a „migránsbarát brüsszeli bürokraták és politikusok, bármit is állítson a hazai baloldal, ebben a kérdésben, semmi más nem működik” - fogalmazott. Nem működik a határok megnyitása, a kerítés lebontása vagy az integráció, és nem működnek azok a programok sem, amelyeket az ideérkezettekkel szemben alkalmaznak - sorolta az államtitkár.

Katonák Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án
Katonák Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Hangsúlyozta: ráadásul a külső határok védelme nemcsak a magyar parlament Fidesz-KDNP többségének és a magyar kormány döntése alapján történik, hanem a schengeni szerződés alapján. Magyarországot azonban pont a szerződésben foglaltak végrehajtása miatt, amiért őrzi és védi Európa, illetve Magyarország békéjét és biztonságát, próbálják meg elítélni - tette hozzá.

Németh Szilárd kijelentette: a magyar kerítés azonban továbbra is betonbiztosan áll, működik a műszaki és jogi határzár.

„A magyar katonák és rendőrök odaadó szolgálatának köszönhetően az egyre nagyobb nyomás ellenére a déli határszakasz állja a sarat, és nemcsak Magyarországot, de egész Európát is védi az illegális bevándorlóktól” - fogalmazott az államtitkár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom