Belföld

Az MSZP hallgat arról, mikor várható Korózs Lajos távozása

Kínos csönd

Korózs Lajos nem először okoz botrányt a hazai közéletben. Már 2012-ben elragadtatta magát, amikor a rokkantság felülvizsgálatával kapcsolatos lépést az auschwitzi koncentrációs tábor hírhedten kegyetlen náci orvosáról Mengele-tervnek nevezte el, ami még a Mazsihisznél is kiverte a biztosítékot.

Az MSZP hallgat arról, mikor várható Korózs Lajos távozása
Korózs Lajos
Fotó: MH

Később pedig nemcsak a kormányt, hanem az egész magyar társadalmat is a náci Németországhoz hasonlította. Tavasszal a járvány idején nem riadt vissza attól, hogy megtévesztő videót készítsen egy álmentőssel, az egész jelenetet az Országos Mentőszolgálat épülete és autói előtt forgatva. Korózs akkor a forrás ellenőrzése nélkül, széles körben terjesztette egy magát mentősnek kiadó nő álhíreit.

A Népjóléti Bizottság MSZP-s elnöke azt erősítgeti, hogy végzett szociológus, sőt a Magyar Szociológiai Társaság és a Politikatudományi Társaság tagja, miközben legutóbbi közösségi bejegyzéséből kiderült, nem tud statisztikai adatokat értelmezni, alapvető módszertani hibákat nem ismer fel. Így közölhetett Korózs kamustatisztikát.

Nem egyetlen véletlen tévedése miatt mondatná le a Fidesz a népjóléti bizottság éléről, Korózs tevékenysége szellemi állapotát kérdőjelezi meg. Okkal mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője: „elfogadhatatlan, hogy egy ilyen felelőtlen ember vezesse a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát”.

A Fidesz–KDNP már többször felszólította a baloldali pártokat, hogy hívják vissza Korózst, és jelöljenek valaki mást a helyére.

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes kiállt mellette, Mesterházy Attila és Horváth Csaba már kritikusabb volt, ahogy a szocialisták EP-képviselője, Ujhelyi István sem védte meg, amikor közvetetten elismerte az álhír tényét. Ezért megkerestük az MSZP-t, hogy mikor várható Korózs lemondása vagy miért nem mond le, ám választ lapzártánkig nem kaptunk.

Kapcsolódó írásaink