Belföld

Soros-féle propaganda, „képzések” országszerte

Emberi jogi előadásokat tart az Amnesty International a fiataloknak, bemutatják különböző oktatási anyagaikat is

Országjárásba kezdett az egyik legismertebb George Soros-féle álcivil szervezet. Az Amnesty International az „Magyarország Emberi Jogi Oktatás” című Facebook-oldalt egyértelműen azért hozta létre, hogy az ország pontjaira eljuttassa a nyílt társadalom emberi jogi köntösbe öltöztetett ideológiáját. Eközben Karácsony Gergely embere a polgári engedetlenségről tartott előadást az Aurórában.

Soros-féle propaganda, „képzések” országszerte
Az álcivil szervezetek egyik főhadiszállása, a VIII. kerületi Auróra
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Egyre több városban aktivizálja magát az egyik legnagyobb Soros-féle álcivil szervezet, az Amnesty International (AI), melynek országjárása szerintük arra szolgál, „hogy mindenkiben kiépítse az emberi jogok tiszteletét, felhívja a figyelmet az azok melletti kiállás fontosságára”, ám az események beharangozójából egyértelműen kitűnik: módszertani képzéseket tartanak fiataloknak.

Az „Amnesty International Magyarország Emberi Jogi Oktatás” oldalon az is fel van tüntetve, hogy ezek a keszthelyi, szegedi, budapesti, debreceni, győri és pécsi képzések ingyenesek, és bemutatják a főbb kampányaikhoz kapcsolódó oktatási anyagjaikat is. Azt is felajánlják a diákok számára, hogy az oktatást követően is maradjanak kapcsolatban a Soros-féle szervezettel. A posztok alapján nincs hiány diktatúrázásból és LMBTQ-propagandából, tehát az AI emberei az emberi jogi lózungokon keresztül kívánják megszólítani reménybeli aktivistáikat.

Az Amnesty országjárása mellett említésre méltó a józsefvárosi Auró­ra kocsmában működő Közélet Iskolája is, amely kuratóriumának tagja volt Pikó András, a VIII. kerület jelenlegi polgármestere, egyik alapítója pedig Pikó egykori kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza. Az alternatív valósággyárként is üzemelő kocsmában legutóbb például Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója, Mistetics Bálint tartott előadást a polgári engedetlenségről. Az eseményen olyanokról esett szó, minthogy „mi igazolja a törvények megsértését”, „hogyan illeszkedhet a polgári engedetlenség egy hosszú távú kampánystratégiába”. Mistetics Bálintról – aki a Város mindenkié nevű Soros-szervezet alapító tagja volt – érdemes megjegyezni, az Origo információi szerint Gulyás Márton provokátor mellett ő volt az, aki a színművészetiseknek tartott fejtágítást, egy hónappal az egyetem elfoglalása előtt.

Kapcsolódó írásaink