Belföld

Kocsis Máté: Fejezzék be a „halálkampányt” a baloldalon

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt kérte a baloldali képviselőktől, fejezzék be az ízléstelen „halálkampányt”. Szerinte a baloldalnak egyetlen célja a pánikkeltés.

Kocsis Máté: Fejezzék be a „halálkampányt” a baloldalon
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Maguk egész nyáron áramlopással voltak elfoglalva meg kokainozással” - fogalmazott.

A kormány összefogást kért a baloldaltól, amely ehelyett meg akarta akasztani az érettségit, hazudott a betegek számáról, román és orosz lepukkant kollégiumok és laktanyák fotójával ábrázolta a magyar egészségügyet, rémhíreket terjesztett a védőfelszerelésekről, majd a népjóléti bizottság elnöke, Korózs Lajos (MSZP) hamis halálozási statisztikát tett közzé - sorolta, megjegyezve, hogy most pedig a járvány elleni védekezésről hazudó baloldal kér hiteles tájékoztatást.

Azt is mondta, hogy amikor összefogásra lett volna szükség tavasszal, a baloldal nem szavazta meg a koronavírus elleni törvényt, a veszélyhelyzet-meghosszabbítást, most pedig egység helyett - elsősorban a DK-sok - „náci férgeknek neveznek bennünket”, és „azt várják, hogy a miniszterelnök megdögöljön”. „Ez a szeretetkampány, amit Gyurcsány Ferenc elindított?” - kérdezte.


Ha a baloldalon múlna, se a családok, se a munkahelyek nem kapnának támogatást

Halász János fideszes képviselő arról beszélt: az elmúlt hét egészségügyi adataiból az látszik, hogy a járványhelyzet világszerte tovább romlik, és amíg nem lesz vakcina, addig az a cél, hogy lassítsák járványt, és közben segítsék a családokat és a gazdaságot. Úgy kell túlélni ezt az embert próbáló időszakot, hogy az emberek egészsége és állása is megmaradjon - hangsúlyozta.

Szerinte ez nagyban különbözik attól a megszorító politikától, amelyet a baloldal alkalmazott kormányzása idején. Egymillió embert tettek munkanélkülivé, sorozatosan emelték a rezsit, a családokat nem kímélték - mondta Halász János, aki szerint, ha a baloldalon múlt volna, akkor a koronavírus-járvány alatt sem kaptak volna támogatást se a munkahelyek, se a családok.

Hozzátette: a baloldal által vezetett önkormányzatok most is a „gyurcsányi recepthez” nyúlnak, és megszorításokat, adóemeléseket vezetnek be, míg a kormány mindent megtesz, hogy az embereket minél kevésbé terhelje meg a válság.

Kijelentette: a kamuvideót készítő és hamisított halálozási statisztikát közzé tevő MSZP-s Korózs Lajos nem maradhat az egészségüggyel foglalkozó bizottság elnöke, méltatlanná vált minden járványüggyel kapcsolatos pozíció betöltésére.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára azt mondta: a baloldali válságkezelés megszorításon alapul, az emberek jövedelmét csökkenti, jelentős áremeléseket és adóemeléseket hajt végre, azt remélve, hogy a költségvetés helyzet javulni fog. Hozzátette: ez korábban eladósodást, magas költségvetési hiányt, devizahiteles válságot és kilátástalan társadalmi-gazdasági helyzete eredményezett.


Megengedhető-e, hogy a baloldal nyíltan fenyegessen állami tisztviselőket?

Ovádi Péter (Fidesz) arról beszélt, hogy Homonnay Gergely „radikális gyurcsányista influenszer” obszcén szavakkal illeti a magyar állami vezetőket. Aggasztónak nevezte ugyanakkor, hogy a baloldal háza táján „síri csend honol”, nem ismerik fel, hogy ez a gyalázkodás túlmegy a politikai véleménynyilvánítás határain. „A DK-s megmondóember a minap félreérthetetlenül a miniszterelnök halálát kívánta” - közölte, hozzátéve, hogy Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert is otromba jelzőkkel illette. Megengedhető-e, hogy a baloldal nyíltan fenyegessen állami tisztviselőket? - kérdezte.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt felelte: az alaptörvény megerősíti a véleménynyilvánítás szabadságát, kimondva ugyanakkor, hogy az nem irányulhat mások emberi méltóságának megsértésére, és ez a jogalkalmazói gyakorlat is. Az idézett megszólalások túl vannak ezen a mérlegelési keretrendszeren, nem fogadhatók el - jelentette ki, megjegyezve ugyanakkor, hogy a közszereplőknek valószínűleg e tekintetben is tűrési kötelezettségük van. Annak viszont nemzeti minimumnak kellene lennie, hogy az ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a közéletben - mondta.

Kapcsolódó írásaink