Belföld

Megtörténhet az első gyanúsítás az erzsébetvárosi áramlopási ügyben

Niedermüller újra a magyarázkodhat

Hamarosan újabb információk láthatnak napvilágot az erzsébetvárosi önkormányzat polgármesteri hivatalában elkövetett áramlopás ügyében,  a Magyar Nemzet szerint a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) napokon belül megtörténhet az első gyanúsítás. A hatóság feljelentés alapján jelenleg lopás gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Megtörténhet az első gyanúsítás az erzsébetvárosi áramlopási ügyben
Bajkai István
Fotó: MH

Az NNI három hete csapott le a DK-s Niedermüller Péter polgármester vezette önkormányzat egyik irodájára, ahol kriptovaluta bányászásához illegálisan működtetett valaki nagy teljesítményű számítógépet. A helyiség a szintén DK-s Borka-Szász Tamásé volt, aki az ügy kirobbanása után lemondott és kilépett a DK-ból. Bajkai István, Erzsébetváros korábbi fideszes alpolgármestere, országgyűlési képviselő többször hangsúlyozta, elfogadhatatlan Niedermüller Péternek és a körzet országgyűlési képviselőjének, az ugyancsak DK-s Oláh Lajosnak a magatartása, hiszen egyik politikus sem vállalja a felelősséget bizalmasuk bűnügye kapcsán, mindkét balliberális politikus megpróbál úgy tenni, mintha semmi közük nem lenne a történtekhez. Márpedig teljesen életszerűtlen, hogy a Borka-Szász irodájába bejáratos és ott többször is felbukkanó Oláhnak nem tűnt fel a hatalmas hőt termelő, zavaróan hangosan működő géprendszer, miként az is nehezen elképzelhető, hogy az épületben a hálózat túlterhelése miatt keletkezett tűz után senki nem jelezte a polgármesternek, hogy milyen gyanús eszközök működnek kampánytanácsadója szobájában.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom