Belföld

„Baloldali hangulatkeltés kezdődött a kamupártok elleni törvénymódosításról”

Már meg is indult a baloldali hangulatkeltés „a kamupártok elleni” törvénymódosításról - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai videonyilatkozatában.

„Baloldali hangulatkeltés kezdődött a kamupártok elleni törvénymódosításról”
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: az egyes választási tárgyú törvények módosításáról kedden benyújtott javaslat célja a kamupártok indulásának megakadályozása azzal, hogy országos listát csak az a párt állíthat, amelyik a 106-ból legalább 50 egyéni jelöltet állít. Ez már elég biztosíték a valódi támogatottságra - mutatott rá.

Hollik István hangsúlyozta: a módosítás nem kényszeríti közös listára a baloldali pártokat, állíthatnak akár két külön listát is. Minden ezzel ellentétes állítás csak hangulatkeltés - értékelt.

A kommunikációs igazgató szerint szintén hangulatot kelt, és nem mond igazat az, aki a parlament normál működését összemossa a járvány elleni védekezéssel. Leszögezte: az Országgyűlés normál rendben működik, és működni is fog. Bármelyik országgyűlési képviselő, illetve a kormány törvényjavaslatot nyújthat be, amit meg fognak vitatni.

Hollik István azt is mondta, ettől teljesen függetlenül, kedden a kormány rendkívüli felhatalmazást kapott 90 napra, a járvány elleni védekezéshez. De csak ehhez, ezt a két dolgot ezért nem lehet összekeverni - hangsúlyozta.

Veszélyhelyzetben most végképp nincs szükség az álhírterjesztésre, most összefogásra van szükség - jelentette ki a kommunikációs igazgató.

Objektum doboz

Kamupártokkal szembeni törvénymódosítás célja, hogy a lehető legjobban vissza lehessen szorítani a kamupártok működését, amely az egész társadalom érdeke. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom