Belföld

Maradtak a „mételyek” Pest megyében

Leszavazták Tóth Bertalanék megyei elnökjelöltjét, az elfajzott svábról, fasiszta baromról handabandázó Bárány Balázst

A fóti Fábry Bélát, a párt egyik alapító tagját választotta elnökké az MSZP Pest megyei küldöttértekezlete, nem pedig a Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes által preferált Bárány Balázst.

Maradtak a „mételyek” Pest megyében
Kudarc előtti pillanatok: Kunhalmi és Bárány között eddig jó volt az összhang
Fotó: Facebook

Összezárt a korábban feloszlatott Pest megyei szervezet küldöttgyűlése, az újjáalakuló területi szervezet szombati tisztújításán a lejtős pálya ellenére nem az országos elnökség elnökjelöltjét, Bárány Balázst, hanem egy régi szocialistát, Fábry Bélát választották elnöknek. A tisztújítás előtt Bárányról kiszivárgott, hogy egy civil fórumon Solymár fideszes polgármesterét „elfajzott svábnak, zsidógyűlölő, fasiszta baromnak” nevezte. Bárány a település önkormányzati képviselője és az MSZP országos elnökségének is tagja.

Megírtuk, szeptemberben a pártelnökség feloszlatta az MSZP Pest megyei szervezeteit, az újjáalakítással Hiller István választmányi elnököt bízták meg. Az alapszervezeteket nem teljes nyilvántartás alapján alakították újra, a korábbi hatvanhoz képest csak negyvennégy településen jött létre újra az MSZP tagszervezete. A pártkongresszus előtt, illetve a megyei tisztogatás folyamatában a korábbi vezetők többségét – például három korábbi elnököt: Trenta Istvánt, Fekete Zoltánt és Kovács Barnabást, valamint Pinczehelyi Tamás elnökhelyettest is – kizárták, Tüttő Kata elnökségi tag pedig egyenesen „mételyeknek” nevezte a Pest megyei szervezet vezetőit.

Bárány Balázs egyébként botrányos nyilatkozata ellenére sem lépett vissza, sőt, a hétvégén azt mondta, a hangfelvétel miatt feljelentést fog tenni, s ami azon elhangzott, nem is igaz. Ehhez képest körlevélben bocsánatot kért a solymári polgármestertől és a képviselő testülettől is.A pártvezetés és a Pest megyei tisztogatást levezénylő Harangozó Tamás vezette etikai bizottság nem találta aggályosnak Bárány szavait, sőt, a párt nemzetközi titkári ügyvivőjének nevezték ki, miután szombaton megalakították a 2022-es választást irányító szervezési-kommunikációs stábot, amelyet Molnár Zsolt pártigazgató vezet. A hétvégén Hock-Englender Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Szövetségének elnöke és Ritter Imre országgyűlési képviselő közös közleményt adott ki Bárány „solymári beszéde” kapcsán. Ebben azt írták: „Megtudtuk, hogy Solymár polgármesterének személyét és nemzetiségét gyalázó kifejezésekkel illették. Mi, az érintett nemzetiség vezetői, Magyarország többi nemzetiségének és kisebbségének nevében is visszautasítjuk az ilyen disszonáns és ellenséges kijelentéseket, elfogadhatatlannak tartjuk a gondatlan, tiszteletlen és sértő kijelentéseket.”
 

Kapcsolódó írásaink

Megyei elnökjelölt lehet a fasisztázó MSZP-s

ĀÓriási a felháborodás a magyarországi németek körében, és a parlamentben is téma lesz a solymári botrány. Bárány bocsánatot kért, Szente Kálmán szerint vissza kellene vonulnia