Belföld

Az orvosi kamara is támogatja a korlátozásokat

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége fontosnak és több mint időszerűnek nevezte a kormány által a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében most meghozott „érdemi korlátozó intézkedéseket”.

Az orvosi kamara is támogatja a korlátozásokat
Ha továbbra ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Genya Savilov

A kamara hétfői közleményében egyúttal a lakosságot arra kérte, hogy saját és családja érdekében mindenki - a tavaszihoz hasonló példás fegyelemmel - tartsa be a szabályokat.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Facebook-oldalán azt hangsúlyozta: csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedéseket, mert ha továbbra ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel.

A kormányfő videójában számos, a járvány terjedését korlátozó intézkedést is bejelentett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom