Belföld

A Momentum alapítója reméli, hogy a fideszesek megbetegednek az orosz vakcinától

Csillag Tamás, a Momentum egyik alapítója meglehetősen primitív hozzászólást írt Szijjártó Péter bejelentéséhez, amely szerint decemberben orosz oltóanyag érkezhet Magyarországra.

A Momentum alapítója reméli, hogy a fideszesek megbetegednek az orosz vakcinától
Kképünk illusztráció
Fotó: Pexels

A Momentum egyik alapítója, a párt 2019-es EP-listájának negyedik helyén szereplő Csillag Tamás a volt indexesek blogjának azon cikke alatt kommentelt a Facebookon, amiben arról volt szó, hogy decemberben orosz koronavírus elleni oltóanyag érkezhet Magyarországra.

Azt írta: Van 133 bátor ember, akit önként jelentkezőnek szeretnék ajánlani az orosz oltóanyaghoz. Ha működik, ha nem, mi csak nyerhetünk!

A 133 emberrel nyilván a fideszes országgyűlési képviselőkre utalt - írja az Origo.

Hollik: Fekete-Győr Andrásnak bocsánatot kellene kérnie Csillag Tamás megjegyzése miatt

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint  Fekete-Győr Andrásnak bocsánatot kellene kérnie a momentumos Csillag Tamás megjegyzéséért, amelyben azt javasolta, hogy fideszes politikusokon teszteljék a koronavírus-elleni oltóanyagot.

Hollik István az MTI-hez eljuttatott szombati videójában úgy fogalmaz: „azt hittük, hogy a Korózs Lajos-féle kamuvideónál már nincsen lejjebb, de sajnos tévednünk kellett”.

„A Momentum párt egyik alapítója, Csillag Tamás mások halálával viccelődött a Facebokon. Azt mondta, hogy szerinte ők egy sikertelen oltóanyaggal is jól járnának, a lényeg, hogy azt rajtunk, fideszes, KDNP-s képviselőkön teszteljék” - mondta Hollik István.

Hozzátette: most, amikor mindenki a szabályok szigorú betartásával van elfoglalva, „hogy sikeresen tudjunk küzdeni a koronavírus-járvány ellen, akkor a Momentum mások halálával viccelődik”.

A fideszes politikus szerint ha Fekete-Győr Andrásba „szorult némi emberség, tisztesség, no meg bátorság, akkor ezért a megjegyzésért nagyon gyorsan bocsánatot” kér.

Kapcsolódó írásaink

Hazánk ellen áskálódnak Brüsszelben

Ā„Megeshet, hogy a szavakban mindig kompromisszumot és konszenzuskeresést hirdető eurokratákkal szemben valódi nyelvükön, az erő nyelvén kell majd szembeszállni”