Belföld

Vírustagadó álorvost népszerűsít viccelődve Jávor Benedek

Jávor Benedek, Budapest brüsszeli kirendeltségének párbeszédes vezetője, Karácsony Gergely párttársa közösségi oldalán azzal viccelődött, hogy Gődény Györgynek, a hazai vírustagadó mozgalom legismertebb arcának fontos pozíciót kellene adni a járvány elleni védekezésben – írja az Origo. Mint ismert, Jávor tavasszal „relatíve ártalmatlannak” nevezte az akkor már világszerte tomboló koronavírus-járványt. Úgy látszik, a baloldal csupán ennyit tud hozzáadni a pandémia elleni küzdelemhez.

Vírustagadó álorvost népszerűsít viccelődve Jávor Benedek
Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa (b)
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Még egy logikus lépés nekem hiányzik a kormányzati járványintézkedések közül. Tudom. Dr. Gődényt az egészségügy élére!” - írta ki kedd este közösségi oldalára Jávor Benedek. Az nem teljesen világos, hogy mi váltotta ki a politikusból az ízléstelen viccet.

Egy vírustagadó álorvost népszerűsít viccelődve Jávor Benedek a világjárvány kellős közepén
Egy vírustagadó álorvost népszerűsít viccelődve Jávor Benedek a világjárvány kellős közepén
Fotó: Facebook/Jávor Benedek

Mint ismert, Gődény György a hazai vírustagadók vezére, komoly károkat okozó összeesküvés-elméletei szélsebesen terjednek a társadalomban. Amellett, hogy ezek kifejezetten veszélyesek, komoly kihívás elé állítják a hatóságokat, hiszen sokan emiatt nem viselik a maszkot.

A magát Doktor Gődénynek nevező, egyébként gyógyszerészi végzettségű férfi egyértelműen üzleti hasznot lát a vírustagadásban.

Egy lapinterjúban bevallotta, hogy mindez az általa vezetett Közös Nevező nevű párt bázisának építésére jó neki. Gődény pártja elindult a legutóbbi parlamenti választáson, mindössze 0,07 százalékot értek el, viszont a 153 millió forintos állami kampánytámogatás szőrén-szálán eltűnt. Sajtóértesülések szerint az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanújával folyik nyomozás.

Doktor Gődény, az önjelölt vírusszakértő
Doktor Gődény, az önjelölt vírusszakértő
Fotó: YouTube

Éppen ezért  különösen érthetetlenek Jávor Benedek sorai, főleg, hogy mindezt a járvány második hullámának kellős közepén sikerült produkálnia.

Mint ismert, tavasszal Jávor országos botrányt okozott azzal, hogy pár nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után megjelent írásában „relatíve ártalmatlan járványnak” nevezte a WHO által akkor már pandémiának minősített vírust.

Emlékezetes, ekkoriban a Párbeszéd politikusai sorra tették a járványt jelentéktelenítő kijelentéseket

Kapcsolódó írásaink