Belföld

Trükkös gyurcsányista adatbázis-építés a karácsonyi élelmiszercsomagok kapcsán

Balos „reform” Pestszentlőrincen

Adatbázis-építési kísérletbe kezdhetett a XVIII. kerület baloldali vezetése, miután több forrásból is arról értesült lapunk, hogy az önkormányzat által kiküldött, a karácsonyi élelmiszercsomagok igényléséről és átvételéről szóló levélben – érthetetlen módon – mobiltelefonszám és e-mail-cím megadására is kérik a hatvanöt év felettieket.

Trükkös gyurcsányista adatbázis-építés a karácsonyi élelmiszercsomagok kapcsán
Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc balliberális polgármestere
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Amint arról korábban beszámoltunk, tavaly október óta hatalmas változásokon esett át Pestszentlőrinc és Pestszentimre. A városrészeket nemcsak megszállta a kampányban és a voksolásokkor még MSZP-s, de azóta már DK-s színekben politizáló Szaniszló Sándor polgármester klientúrája, hanem több olyan, korábban sikeresnek számító programot is beszüntettek, mint a szépkorúaknak szánt szeretetcsomagok kiosztása. Míg az előző, Fidesz–KDNP-s városvezetés kiemelt figyelmet fordított a generációk közötti szolidaritás megteremtésére, amelynek részeként a kerületben több mint húszezer hatvanöt év feletti állampolgár döntő többsége egy évben háromszor részesülhetett ilyen csomagban, addig a kerületi baloldali politikusok által szignózott, karácsonyi csomagról szóló levél csupán adatbázis-építést szolgál, hiszen Szaniszlóéknak miért lenne szüksége a címzettek telefonszámára és e-mail-címére, amennyiben valaki esetleg mégsem igényelné a csomag kiszállítását. Bár a gyurcsányista önkormányzat – a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levélben – a csomagosztás reformjaként állítja be az adatigénylést, ugyanakkor köztudott, hogy épp a DK-közeli Ficsor Ádám, Dessewffy Tibor és Szigetvári Viktor épített fel egy olyan adatbányász vállalkozást, amelynek célja egyértelműen a szavazóibázis-építés.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom