Belföld

November végén kerül pont a vörösiszapsaga végére

Távmeghallgatás a börtönből

Nyilvános ülést tartott a Kúria a vörösiszap-katasztrófa kapcsán hozott jogerős ítélet felülvizsgálata miatt, amit a három, jogerősen letöltendő szabadságvesztéssel sújtott elítélt kezdeményezett.

November végén kerül pont a vörösiszapsaga végére
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A tegnapi tárgyaláson a kecskeméti, illetve a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben jogerős büntetésüket töltő elítéltek távmeghallgatással kapcsolódtak be a nyilvános ülésbe. A felülvizsgálati eljárásban az egykori vezetők védői beadványukban a három elítélt felmentését vagy hatályon kívül helyezést és új eljárás lefolytatását kérik. A védők kérték a megismételt eljárásban első fokon eljáró Győri Törvényszék tanácsvezető bírájának kizárását az ügyben elfogultságra, míg a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla két bírájának a kizárását a pártatlan eljárás hiányára hivatkozva. A Legfőbb Ügyészség képviselője a kizárási indítványokra úgy reagált: az elfogultságra semmilyen konkrétumot nem jelöltek meg. Az ügyész a jogerős ítélet fenntartását indítványozta. Határozatot november 27-én hirdetnek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom