Belföld

Dömötör Csaba: Közelíti Magyarországot a terror

Bécs városát az esti órákban terrortámadás rázta meg, vagyis a terror már 70 kilométerre közelítette meg Magyarország határait - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén.

Dömötör Csaba: Közelíti Magyarországot a terror
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés ülésén
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dömötör Csaba emlékeztetett: a baloldal folyamatosan sértegette azokat, akik kockázatot láttak a tömeges bevándorlásban.

Még nem késő, hogy változtassanak a politikájukon - jelentette ki.

A Párbeszéd képviselőjének, Tordai Bencének a felszólalására, miszerint legyen változás a járvány elleni védekezésben, az államtitkár úgy reagált, a koronavírus az egész világon tombol, a kormány ezért számos intézkedést hozott. Kiterjesztette a maszkviselést, és lehetővé tette a szigorú fellépést azok ellen, akik nem tartják be a szabályokat. Dömötör Csaba sajnálatát fejezte ki, hogy a szavazáskor az ellenzék nem támogatta ezen lépéseket.

A múlt héten sem szavazták meg a szigorítást célzó javaslatokat - tette hozzá.

A gazdasági vonatkozásokról szólva közölte: Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a járvány elleni védekezésre egyáltalán nem költ, holott százmilliárdos tartaléka van a fővárosnak.

Halász János: A járványon kívül
az illegális migráció és a terrorizmus
is tombol Európában

Napirend előtti felszólalásában a fideszes Halász János elmondta: a baloldalra a járvány második hullámában sem lehet számítani, hiszen továbbra is támadja az egészségügyet, és nem támogatta a maszkviselés szabályainak szigorítását, valamint a büntetési tételek emelését sem. Kijelentette: a magyar egészségügy jól teljesít, és számíthat a kormányoldal támogatására.    

A képviselő a hétfő esti bécsi merényletről és az azt megelőző franciaországi terrortámadásokról szólva úgy értékelt: újra és újra bebizonyosodik, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus „kéz a kézben jár”. Ezért fontosnak nevezte, hogy Magyarországon több mint 5 éve áll a határkerítés.

A járványon kívül a illegális migráció és a terrorizmus is tombol Európában - jelentette ki, hozzátéve, hogy ezért életbevágóvá vált a járványügyi helyzetben a határok védelme. Úgy vélte, a magyarok csak a Fideszre és a KDNP-re számíthatnak a migráció elleni védekezésben, a baloldalra nem.     

Kontrát Károly belügyi államtitkár együttérzését és részvétét fejezte ki Ausztria népének és a bécsi merénylet áldozatai hozzátartozóinak. Úgy értékelt: Európa biztonsága, az európai életforma áll támadás alatt.

Közölte: a magyar terrorelhárítás felajánlotta segítségét az osztrák hatóságoknak, valamit az osztrák-magyar határon szigorított ellenőrzést vezettek be, a TEK megerősített műveleti egységgel, páncélozott gépjárművekkel van jelen a határon.

Hozzátette: a magyar hatóságok és szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik magyarországi terrorfenyegetettséget, és haladéktalanul megteszik az szükséges intézkedéseket a magyar emberek biztonsága érdekében. Hozzátette: jelenleg a legnagyobb veszélyt a magányos elkövetők jelenthetik, felderítésükre mesterséges intelligenciát is alkalmaznak, de jelenleg ilyen veszélyről nincs tudomása a magyar hatóságoknak.
        

Kapcsolódó írásaink