Belföld

A baloldalra nem lehet számítani

Orbán Balázs parlamenti államtitkár szerint Jakab Péter egy parlamenti szabotőr és egy szélsőséges provokatőr, hiszen évek óta nem úgy viselkedik, ahogyan kellene

A koronavírussal szembeni védekezés módjáról vitázott hétfőn a parlament, valamint letette parlamenti képviselői esküjét Koncz Zsófia, aki a Fidesz–KDNP jelöltjeként megnyerte a borsodi időközi országgyűlési választást.

A baloldalra nem lehet számítani
Többen gratuláltak Koncz Zsófiának az eskütétel után, a Jobbik elnöke nem tett így
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Amikor az ellenzék az egészségügy teljesítményét támadja, akkor nem a kormányt, hanem a frontvonalban harcoló orvosokat és ápolókat támadja – hangoztatta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn a parlamentben. A politikus elmondta, százezer lakosra vetítve hazánkban 14-en, Svédországban 58-an, az Egyesült Királyságban 67-en, Spanyolországban 74-en, Belgiumban pedig 93-an haltak meg. Szólt arról is, hogy a baloldal szavazatokkal sem támogatta a védekezést: az első hullámban nem szavazták meg a védekezésről szóló törvény gyorsított tárgyalását, magát a törvényt sem, helyette álhíreket terjesztettek, múlt héten pedig szintén nem szavazták meg a karanténszabályok szigorítását – közölte, hozzátéve: a törvényt nem támogatta a Gyurcsány-párt, az LMP, az MSZP vezetői és Karácsony Gergely főpolgármester pártja sem. „A baloldalra nem lehet számítani, ha baj van” – összegezett. Kijelentette, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a gyors döntéshozatalt.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt: a baloldal hátráltatja a védekezést az Országgyűlésben, Brüsszelben és a településeken is. A baloldali önkormányzatok nem segítenek, hanem sarcolják az embereket és a családi vállalkozásokat – jelentette ki a frakcióvezető, aki szerint a baloldal válságkezelése mindig megszorításokra épül. Budapesten Karácsony Gergely a vállalkozások adóját emelné, miközben a VII. kerületben az építményadót emelik, Kispesten a piaci árusokat sarcolják, Ózdon pedig csökkentették az óvónők fizetését.

„A gond azzal van, hogy ön egy parlamenti szabotőr és egy szélsőséges provokatőr” – reagált Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. „Ez egyébként egy munkahely is, és ön évek óta tudatosan nem tesz eleget annak, hogy viselkedjen” – tette hozzá. „Ön el tudja képzelni, hogy a vitázó orvosok krumplikat dobáljanak egymásra?” – kérdezte, majd felhívta a figyelmet, hogy Jakab saját baloldali szövetségesei vallották be, hogy tavasszal összevissza hazudoztak az Ország­gyűlésben az ellenzéki képviselők. Az ellenzék felelőssége, hogy lelkiismeretesen gondolkozzon az ország jövőjéről, míg a kormány feladata, hogy a meghozott intézkedéseket betartassa – hangsúlyozta.

Letette esküjét Koncz Zsófia, aki a Fidesz–KDNP jelöltjeként megnyerte a borsodi időközi országgyűlési választást október 11-én. A Jobbik nem gratulált az új képviselőnek.

Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven frakciónak nem minősülő képviselői csoportot alakított Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független képviselő.

Politikai nyilatkozatot nyújt be az Országgyűlés elé a Mi Hazánk a kereszténység védelmében – írta tegnap Dúró Dóra, a mozgalom elnökhelyettese.

Kapcsolódó írásaink