Belföld

Még a héten újabb szigorításokról dönt a kormány

A járvány terjedése miatt nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések nem elegendőek a vírus megfékezésére, ezért a héten sorra kerülő kétnapos kormányülésen újabb szigorításokról fognak dönteni - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Inforádió Aréna című műsorában

Még a héten újabb szigorításokról dönt a kormány
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hamarosan újabb szigorítások jönnek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kancelláriaminiszter elmondta, hogy szerinte a magyar halálozási adatok „jobbak”, mint az európai átlag, viszont az jelentősen romlik, ezért a kormány az e heti, kétnapos kormányülésen további szigorításokról dönt majd.

Hogy milyen korlátozások jönnek, azt egyelőre nem részletezte, de kiemelte, hogy lényegesen nagyobb lesz a szigor, és a várható döntések az emberek és az intézmények mindennapjait is érintik majd.

Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy az iskolák továbbra is nyitva legyenek. Hozzátette, hogy az egyetemek maguk dönthetnek a távoktatás bevezetéséről. Gulyás Gergely elmondta, hogy a sportrendezvényeken a maszkviselést szabályit is tárgyalják. Úgy fogalmazott, hogy ha tömeges a jogsértés, akkor be kell zárni a stadiont.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom