Belföld

Kontrát: Megkerülhetetlen a DK felelőssége az áramlopási ügyben

Az erzsébetvárosi áramlopási ügyről is kérdezték a képviselők az illetékes államtitkárokat az azonnali kérdések órájában a hétfői ülésnapon a Magyar Országgyűlésben.

Kontrát: Megkerülhetetlen a DK felelőssége az áramlopási ügyben
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: MH

A fideszes Bajkai István azt kérdezte, hogy áll az erzsébetvárosi áramlopás ügyének felderítése. Felidézte, hogy a nyomozószervek tetten érték a DK erzsébetvárosi elnökét, Oláh Lajos (DK) országgyűlési képviselő bizalmasát titkos bitcoin-bánya üzemeltetésével összefüggő áramlopás miatt. Néhány órán belül Borka-Szász Tamás lemondott képviselőségéről, párttagságáról és elérhetetlenné vált. „A baloldal ott folytatja Erzsébetvárosban, ahol 2010-ben abbahagyták” - jelentette ki.

„Azt mindig is tudtuk, a baloldal kreatív módon leli meg a lopás módjait, az náluk hagyomány” - jegyezte meg Bajkai, majd felszólította Niedermüller Péter (DK) polgármestert, valamint Oláh Lajost, valljanak színt, részesültek-e a lopott haszonból, vagy akár finanszírozták-e pártjukat ebből? Nem kizárt az sem, hogy kormányzati, önkormányzati adatokhoz jutottak hozzá a titkos szerveren keresztül - jegyezte meg.

Kontrát Károly belügyi államtitkár közölte: az emberek joggal várják a helyi önkormányzat az érdekeiket szolgálja. Hozzátette: az illegális és nem szokványos számítógépet nagyon sokan láthatták nap mint nap.

Hangsúlyozta: megkerülhetetlen a DK felelőssége.

Ismertette: kisebb értékre elkövetett lopás vétségének gyanúja merül fel, aminek büntetési tétele akár két évig terjedő szabadságvesztés lehet. A nyomozást a készenléti rendőrség nemzeti nyomozó irodája folytatja le - közölte.

Kapcsolódó írásaink