Belföld

Újabb kamuvideó és kínos magyarázkodás a baloldaltól

Egészen abszurd magyarázkodásba kezdett Molnár Zsolt az újabb baloldali hírhamisítás miatt. Orbán Balázs miniszterhelyettes közölte, ha nem törlik a videót, akkor a bíróságon folytatódik az ügy – írja az Origo.

Újabb kamuvideó és kínos magyarázkodás a baloldaltól
Molnár Zsolt
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„Molnár Zsolt kínos magyarázkodásba kezdett a tegnapi álhírvideó után. Nekem kellemetlen, de mégis elmesélem a történetet, mert ha nem lenne véresen komoly, nevetni kellene rajta egy nagyot„ – írta vasárnap délután Facebook-oldalán Orbán Balázs.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára bejegyzésében utal rá, hogy a baloldali politikus az MSZP közösségi oldalán, szombaton megosztott videójában azt állította, hogy a révfülöpi hajóállomást és a mellette lévő közforgalmú sétányt az állam átadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítványnak, így az többé sem a révfülöpiek, sem a Balatonhoz látogatók számára nem lesz elérhető. 

Objektum doboz

Hamarosan kiderült azonban, hogy mindkét állítás hazugság, ugyanis az említett területeket semmilyen jogszabályi változás nem érintette, amiről Molnárnak országgyűlési képviselőként tudnia kellett. 

Az MCC kuratóriumának elnöki tisztségét betöltő Orbán Balázs úgy fogalmaz, hogy Molnár Zsolt „belefutott abba, hogy a videója sajnos egy álhírre épül, és az érintettekre nézve sérelmes, ugyanis minden alap nélkül azzal vádol meg egy tehetséggondozó intézményt, hogy közforgalmú hajóállomást és sétányt akar lezáratni. Ez pedig így bizony jogszabálysértő, illetve peresíthető. S ahogy arra a bejegyzésemben felhívtam a figyelmet, jogi elégtételt fogunk venni.”

Ezután az MSZP-s képviselő vasárnap egy újabb videóban kínos magyarázkodásba kezdett, amelyben azt igyekszik bizonygatni, hogy a feltöltött kisfilmet azért nem lehet „álhírvideónak„ nevezni, mert a videó, amit feltett, az nem videó, hanem „sajtótájékoztató”.

S csak akkor lenne álhírvideó a videó, ha azon nem ő szerepelne. A tartalmi cáfolat pedig abban merül ki, hogy ő azt nem állította, hogy bármiféle lenyúlás történt volna azokon a területeken, amikről beszélt, hanem csak arról van szó, hogy olyan információ jutott a birtokukba, hogy ilyen lenyúlás készül a jövőben – írta a Miniszterelnökség államtitkára.

„Úgy áll, hogy mindkét dologban meg tudunk egyezni: nem álhírvideó, hanem álhír-sajtótájékoztatóról készült videó, illetve még sincs semmilyen lenyúlásról és lezárásról szó, ahogy ezt állította, ezért – konstruktivitásunkat bizonyítandó – ha törli a videókat, akkor elfelejtjük ezt a kínos történetet. Ellenkező esetben találkozunk a bíróságon!” – zárta ironikus hangvételű posztját Orbán Balázs.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom