Belföld

A Gyurcsány-koalíció továbbra is gáncsolja a védekezést, a szigorítást sem szavazták meg

A parlament a múlt héten újabb törvénycsomagot fogadott el, ami segíti a járvány elleni küzdelmet: a javaslatokat száztizenhét igen, huszonhárom nem és tizenkilenc tartózkodás mellett szavazták meg. A baloldali pártok nem támogatták a védekezést, köztük a hétfőtől életbe lépő szigorúbb szabályokat sem.

A Gyurcsány-koalíció továbbra is gáncsolja a védekezést, a szigorítást sem szavazták meg
Többek között a Jobbik elnöke, Jakab Péter is nemmel szavazott a járvány elleni védekezést segítő törvénycsomagra
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Nemmel szavazott a javaslatra a Jobbikból Ander Balázs, Csányi Tamás, Dudás Róbert, Gyüre Csaba, Jakab Péter, Kálló Gergely, Nunkovics Tibor, Potocskáné Kőrösi Anita, Stummer János, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel, a DK-ból pedig Arató Gergely, Bősz Anett, Hajdu László, Oláh Lajos, Sebián-Petrovszki László, Varga Zoltán, és Varju László. Az LMP részéről nem támogatta Demeter Márta, Hohn Krisztina, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter, míg a független képviselők közül Szabó Szabolcs.

Tartózkodott a szavazás során a Jobbikból Steinmetz Ádám, az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiller István, Korózs Lajos, Molnár Gyula, Szabó Sándor, Szakács László, Tóth Csaba és Varga László, a Párbeszédből Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, valamint Tordai Bence. A független képviselők közül Apáti István, Bana Tibor, Bencsik János, Dúró Dóra és Farkas Gergely tartózkodott.

Kapcsolódó írásaink