Belföld

Jakab mint a munkavállalók hőse

A Jobbik elnöke a kisemberekhez fordult, azonban velük Bíró László sem törődött

Újabb videóban reklámozza magát a Jobbik „krumplis embere”, Jakab Péter frakcióvezető, akit a házelnök kéthavi tiszteletdíjának megvonásával, 4,4 millió forintra büntetett az Országgyűlés tekintélyét, az ülés méltóságát kirívóan sértő cselekményért a héten.

Jakab mint a munkavállalók hőse
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Jakab a bírságot követően az ATV-ben arról beszélt, „nincs az a büntetés, ami őt visszatartja”, mivel a magyar munkavállalók állnak mögötte, és őket képviseli.

Emlékezetes, a borsodi időközi választáson a baloldal közös jelöltjeként Jakab javaslatára rajthoz állított antiszemita jobbikos, Bíró László, a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet igazgató-elnökeként éppen a legrászorultabb munkavállalókat, a varrónőket csapta be. Bíró nem vagy csak részben fizette ki őket, majd csődbe vitte a szövetkezetet, csaknem 24 millió forint adósságot hagyott hátra, a szövetkezet saját tőkéjét mínuszba fordította, több mint hétmillió forinttal. Eztán a szövetkezet tulajdonjogát egy összességében kilenc céget bedöntő „vállalkozóra” bízta, a szövetkezet felügyelőbizottságába, a pesti ügyvéd helyére pedig olyan személyt ültetett be, akit a cégbíróság öt évre eltiltott attól, hogy gazdasági társaság vezető tisztségviselője lehessen.

Valójában tehát így képviseli a Jobbik „néppárt” kéz a kézben a baloldallal a magyar munkavállalókat. A büntetés miatt önmagát sajnáltató Jakab Péter képviselői tiszteletdíja egyébként havi 2 206 800 forint. Ezen felül jelentős összegű költségtérítést is kap az Országgyűlés Hivatalától. Lakásbérlésre 162 500 forintot, a miskolci irodabérletre havi 223 136 forintot, ózdi irodabérletre 39 370 forintot.