Belföld

Karácsony Gergely pártjának viselkedése komolytalan és felháborító

Visszavonta a Párbeszéd hétfőn benyújtott járványügyi javaslatcsomagját - derül ki a parlament hivatalos oldalán közzétette információkból.

Karácsony Gergely pártjának viselkedése komolytalan és felháborító
Karácsony Gergely pártjának viselkedése komolytalan és felháborító
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint ismert, Karácsony Gergelyék a koronavírusra hivatkozva gyakorlatilag leállították volna az ország működését, ennek részeként korlátozták volna a nyugdíjasokat a buszok, és a villamosok használatában.

Miután nagy botrány lett a Párbeszéd 11 pontos járványügyi javaslatából, a párt visszavonta a koronavírussal kapcsolatos határozati javaslatát. 

A baloldali párt előterjesztésével jól láthatóan Magyarország bezárkózását szerette volna elérni. Az ötös pont sikerült a legerősebbre, ezzel gyakorlatilag kizárták volna az idősebbeket a tömegközlekedés használatából.

Fidesz: Karácsony és párttársai rövid időn belül másodszor is visszakoztak átgondolatlan ötleteiktől

„Sikerült elérnünk, hogy Karácsony Gergely és párttársai rövid időn belül másodszor is visszakoztak átgondolatlan ötleteiktől” - írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A kommüniké szerint a nagyobbik kormánypárt kezdeményezésére néhány napja a főváros vezetése a pesti alsó rakpart hétvégi lezárását szüntette meg a téli időszakra, most pedig - szintén felhívásukra - a „teljesen komolytalan” országgyűlési javaslatukat vonták vissza a járványhelyzettel kapcsolatban.

A Fidesz a hibák belátásának képességét üdvözlendőnek tartja, hozzáfűzve: „felelős politikai szereplőktől azonban az átgondolt, komoly, szakmai kezdeményezéseket és intézkedéseket várják a Budapesten élők”. Ezért novembertől javasolják „az átgondolatlanul felfestett biciklisávok megszüntetését”, és a fővárosi közlekedés résztvevőinek bevonásával szakmai koncepció kidolgozását.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom