Belföld

„Ha Gyurcsányon múlt volna, Magyarországnak már annyi”

Ha Gyurcsányon múlt volna, Magyarországnak már annyi - reagált a Fidesz Varju László és Bősz Anett sajtótájékoztatójára.

„Ha Gyurcsányon múlt volna, Magyarországnak már annyi”
„Ha Gyurcsányon múlt volna, Magyarországnak már annyi”
Fotó: MH

A kormány felelős azért, hogy Magyarországon ma válság van - mondta a parlament költségvetési bizottságának DK-s elnöke kedden.

Elképesztő, hogy azok a Gyurcsányék osztják az észt a válságkezelésről, akik kormányzásuk alatt a csőd szélére vitték és eladósították az országot, a válságkezelésük pedig sorozatos megszorításokból állt. Ha Gyurcsányon múlt volna, Magyarországnak már annyi. A baloldal kormányzása alatt teljesen kiürítette az államkasszát, az IMF-hitel tartotta lélegeztetőgépen az országot, feladták hazánk gazdasági szuverenitását, kiárusították és szétlopták a nemzeti vagyont, folyamatos volt a költségvetési hiány, megduplázták a munkanélküliséget - jelenti ki válaszában a Fidesz. 

A saját alkalmatlanságuk árát pedig a magyar emberekkel fizettették meg: sorozatos megszorításokkal, adóemelésekkel nehezítették a magyar családok, a nyugdíjasok és a vállalkozások életét. Gyurcsány és a baloldal a mostani helyzetben sem segíti az országot, a koronavírus-járvány miatti gazdaságvédelmi intézkedéseket is mindvégig támadták. A Fidesz-KDNP kormányzása óta Magyarország gazdasági fordulatot hajtott végre, tartós növekedési pályára állt a magyar gazdaság és pénzügyileg is stabilizálódott az ország, a mostani koronavírus-járvány okozta gazdasági károk kivédésére a magyar kormány gyors és határozott gazdaságvédelmi intézkedéseket hozott és még további intézkedéseken dolgozik. Ennek köszönhetően megkezdődött a gazdasági visszarendeződés - írja a nagyobbik kormánypárt közleménye.