Belföld

Kórházba került Csepel koronavírusos polgármestere

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, akiről múlt héten derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal a Facebookon üzente meg, hogy kórházba került.

Kórházba került Csepel koronavírusos polgármestere
Borbély Lénárd
Fotó: MH

Sajnos a koronavírus megbetegedés óta az állapotom nem javult, csak napról napra rosszabb lett. És ez is elég változó módon. Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem - írta közösségi oldalán a politikus.

Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább. Szombat este óta szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kapok. A nővérek nagyon kedvesek és az orvosok is. Köszönöm nekik! - tette hozzá.

Jelenleg azért vagyok jobban, mert kapok levegőt. Aki ezt nem élte át, az nem is nagyon tudja elképzelni, milyen érzés. Mindenesetre nem könnyű leírni. 39 éves vagyok, minden hétköznap sportolok, sokszor hétvégén biciklizni járok, folyamatosan vitamint szedek. Akik körülöttem vírusosak lettek, mindenki könnyedebben vészeli át. Sokkal idősebben is. Ennek persze nagyon örülök! Azt viszont nem gondoltam volna, hogy velem ez történik. Tartottam a koronavírustól, de nem féltem tőle - emeli ki Borbély, felhívva a figyelmet, hogy kortól és életmódtól függetlenül is veszélyes tud lenni a koronavírus.

Arra kérek mindenkit, hogy tartson be minden kormányzati óvintézkedést, leginkább a saját érdekében. Kerüljék el a zsúfolt helyeket, a testi kontaktust, ne menjenek tömegbe. Hordjunk maszkot és tartsunk távolságot. A személyes példám jól megmutatja, hogy a koronavírus nem válogat és főleg azt, hogy nagyon alattomos - teszi hozzá.

A mielőbbi gyógyulás reményében, mindenki nagyon vigyázzon magára, a családjára, és vigyázzunk egymásra. Ez komoly felelősség! - zárja a posztot.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink