Belföld

Orbán Viktor részvételével október 23-án is ülésezett az operatív törzs

Pénteken kora délután a Facebook-oldalára feltöltött videóban számolt be az Operatív Törzs reggeli üléséről Orbán Viktor.

Orbán Viktor részvételével október 23-án is ülésezett az operatív törzs
Orbán Viktor Facebook-videóban számolt be az akciócsoportok szombati ülésének fejleményeiről
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő elmondta, hogy áttekintették a járványhelyzetet, és a fertőzés egész Európában, így hazánkban is emelkedő pályán van, nagyjából Ausztria magasságában vagyunk.

Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látunk el. Az egészségügy állja a sarat, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosaink és ápolóink európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek, amiért köszönetet is mondok nekik – tette hozzá a miniszterelnök.

Objektum doboz

Orbán Viktor a maszkviselési szabályok kapcsán elmondta, ezen múlik a járvány megfékezése. Úgy véli, adtak már elég türelmi időt, ezért utasította a belügyminisztert, hogy szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

A kormányfő az influenzaoltást illetően közölte, az oltóanyagot a háziorvosoknál lehet elérni, ingyenes lesz, a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás folyamatos. Az oltást a három évnél fiatalabbak is megkapják.

A koronavírus elleni vakcináról a miniszterelnök azt mondta, az összes európai beszerzési programban részt veszünk, de most utasította az Operatív Törzset, hogy tájékozódjanak az orosz és kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is, mert mint fogalmazott, a cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak a védőoltáshoz.

Kapcsolódó írásaink