Belföld

„Együtt sikerülni fog megvédeni a szabadságunkat!”

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja főhajtással emlékezik 1956. október 23-a győzelmes forradalmára és a magyar szabadságharc hőseire és áldozataira.

„Együtt sikerülni fog megvédeni a szabadságunkat!”
A magyarok szabadok akartak és akarnak lenni, mindenáron – emeli ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja
Fotó: Fotó: MH/Purger Tamás

A hatvannégy évvel ezelőtti magyar szabadságküzdelem az európai történelem meghatározó része lett, a magyar forradalom megváltoztatta a világot. Büszkék vagyunk azokra, akik a kommunista diktatúrával és a megszálló szovjet csapatokkal szemben a magyar szabadságért vívott harcban a legvégső pillanatig kitartottak, hittek a szabadság és a nemzeti szuverenitás eszméjében – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

A magyarok szabadok akartak és akarnak lenni, mindenáron. Szabad nemzetként magunk akarjuk alakítani a jövőnket. '56 hőseinek bátorságából és kitartásából erőt merítve a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja továbbra is a magyar emberek érdekeiért fog harcolni. Mert meggyőződésünk, hogy együtt sikerülni fog megvédeni szabadságunkat és megőrizni az ismét birtokba vett nemzeti szuverenitásunkat! – emelik ki.

Kapcsolódó írásaink