Belföld

Farkas Örs: Házhoz ment a pofonért a Jobbik

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivőjének közlése szerint „házhoz ment a pofonért a Jobbik a bíróságra”.

Farkas Örs: Házhoz ment a pofonért a Jobbik
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője
Fotó: Facebook

A szóvivő csütörtökön a Facebook-oldalán emlékeztetett arra: tavaly a Jobbik Magyarországért Mozgalom beperelte, mert még elemzőként azt állította 2019 februárjában, hogy „az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem felét”. Ahelyett, hogy kiálltak volna a nyilvánosság elé és rámutattak volna arra, hol tévedett - tette hozzá -, a bíróságra mentek. „Függetlenül attól, hogy az általam tett állítás nyilvános információkon alapuló logikus következtetésére épült (mellesleg ez egy elemző dolga)” - írta Farkas Örs.

Farkas Örs közölte: a párt „könnyedén nyert” ellene első fokon. Kiemelte továbbá: már ott jelezte, hogy a Jobbik soha nem tett közzé olyan hiteles adatokat, amelyek cáfolnák az általa elmondottakat.

Úgy fogalmazott: „Az elsőfokú bírósági döntés birtokában a jobbikosok szerteszét kiabálták, hogy mekkora hazugságokat állítok, és mindenféle kamuoldalak cikkeivel alátámasztva próbáltak lejáratni a közvélemény előtt.” A győri másodfok viszont „most helyretette az ügyet” - tudatta. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint mivel a párt soha nem igazolta az általa elmondottak ellenkezőjét, senki nem tudhatja, hogy mi is a valóság ebben a kérdésben. Hiába kérték, hogy cáfolják meg állítását, még itt sem történt meg - jegyezte meg.

Farkas Örs azt írta: megérti, hogy „nem törik össze magukat, hiszen évek óta küszködnek azért, hogy fenntartsák a látszatot saját képességeiket illetően”. A tagság létszámának pontosságával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra is: „ez az a párt, amelyben arra nem képesek, hogy a bírósági nyilvántartásokban időben átvezessék a változásokat”.

Ha már nem fognak elnézést kérni az elmúlt másfél év pereskedése és „álszent okoskodásuk” miatt, legalább azt megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról, „nehogy véletlenül még egyszer könnyes szemmel kelljen futniuk a bíróságra” azért, mert valaki „megsértette a jóhírnévhez való jogukat” - írta bejegyzésében Farkas Örs.

Kapcsolódó írásaink

Jakab Péter összeomlott

ĀZsák krumplival erőszakoskodott a Jobbikos a parlamentben - Orbán Viktor: Remélem, a Jobbik fizetett a krumpliért, ha már a varrónőket nem fizették ki + VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom