Belföld

Vaskos fizetést ad Donáth Anna egy humorista tanácsaiért

Ezen már tényleg csak nevetni lehet: a politikai elemzőként és a Dumaszínház humoristájaként is dolgozó Ceglédi Zoltán csatlakozott a momentumos EP-képviselő stábjához.

Vaskos fizetést ad Donáth Anna egy humorista tanácsaiért
Ceglédi Zoltán
Fotó: Facebook/Ceglédi Zoltán

A mostanában botrányt botrányra halmozó, illetve önmagát és a pártját lebuktató Donáth Anna oldala Ceglédit helyi asszisztensként tünteti fel. 

A helyi asszisztenseknek az akkreditált parlamenti asszisztensekkel ellentétben nincs jogi státuszuk, így nem az EP-vel, hanem egy-egy képviselő személyesen állnak szerződésben. Személyes tanácsadóknak lehet őket titulálni leginkább - írja a 444

A portál kiderítette: egy egyéves, határozott idejű szerződésről van szó, ez közelebbről kommunikációs tervezést jelent az Európai Parlamentben végzett képviselői munka magyarországi bemutatására, illetve szövegírást, kampányötletek kigondolását, stratégiai tanácsadást, politikai napirendelemzést - azaz klasszikus tanácsadói feladatokat. 

A szerződés szerint Ceglédi január eleje óta dolgozik az EP-képviselő mellett, javadalmazása, amit Donáth Annától közvetlenül kap, havi 865 ezer forint bruttó. A szerződést eddig egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

Ceglédi két éve, egy vele készült portréműsorban arról beszélt: nem dolga politikusok munkáját elvégezni, nekik kampányolni, és nem véletlenül nem dolgozik pártoknak és politikusoknak, mert így nem sorolhatja őt senki „sajátjai” közé. 

Ceglédi tanácsadói és elemzői munkája mellett a Dumaszínház humoristájaként önálló esteket is szervez, rendszeresen publikál a Jelen hetilapban és a szeged.hu önkormányzati oldalon, több tízezres Facebook-követőtáborral bír, tévéműsorok, elsősorban az ATV rendszeres vendége - írják.

Kapcsolódó írásaink