Belföld

Márciusban lezárták, de semmilyen munkát nem végeznek a felüljárón

Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes arról beszélt, életveszélyes állapotban van a XIV. kerületi Csömöri úti építmény, ennek ellenére a tömött buszok vígan járnak rajta

Üdvös lenne, ha Karácsony Gergely főpolgármester végre befejezné az országos politizálást, s Budapest ügyeire koncentrálna – mondta tegnap Zuglóban, az életveszélyes Csömöri úti felüljáró tövében tartott sajtótájékoztatón Láng Zsolt.

Márciusban lezárták, de semmilyen munkát nem végeznek a felüljárón
Kettes alá a főpolgármesternek. Szatmáry Kristóf és Láng Zsolt a tetthelyen
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A saját szemükkel láthatják, hogy a híd felújítása nem halasztható, s azt is, hogy itt semmiféle munka nem folyik – mutatott körbe tegnap a Csömöri úti felüljáró tövében tartott sajtótájékoztatón Láng Zsolt. A Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője Szatmáry Kristóffal, Zugló-Alsórákos országgyűlési képviselőjével együtt arról beszélt, a főpolgármester egy tegnapi interjúban négyes alára értékelte saját munkáját – de valójában kettes alát érdemelne. Üdvös lenne, ha befejezné végre az országos politizálást, és arra koncentrálna, ami a feladata, azaz Budapestre – fogalmazott Láng Zsolt.

Aláhúzta, a szerkezet felújításának a tervei már 2018-ban elkészültek, aztán a 2019-es költségvetésben a nyolcszáz millió forintos forrást is biztosították. Karácsony Gergelyék a 2019-ben a kiírt pályázaton győztest hirdettek, majd végre márciusban a kivitelező is felvonult dolgozni. A fontos közlekedési folyosó azóta zárva áll az autósok előtt, s az eredeti tervekhez képest már most egyéves csúszásról beszélnek – fogalmazott Szatmáry Kristóf.

Az ügy pikantériája, hogy szep­tember 30-án Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a sajtónak életveszélyes állapotokról beszélt. Már akkor felvetődött, ha ez igaz, akkor miként lehetséges, hogy csak a gépjárműforgalmat terelték el, míg a tömött buszok tovább közlekedhetnek az „életveszélyes” szerkezeten.

Láng Zsolt kérdésünkre azt felelte, a Csömöri úti felüljáró esete is illeszkedik az autósok ellen folytatott fővárosi hadjáratba.

A frakcióvezető hozzátette, hasonlatos ez a rakpart esetéhez – ködös, esős őszi-téli napokon, amikor hétszám nem lehet sétálni a szabadban, illetve kora hajnalokon teljesen értelmetlen lezárni az autósok elől az utakat.

Kapcsolódó írásaink