Belföld

Elhunyt Adorján Gusztáv, a nyíregyházi kórház főigazgatója

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház közösségi oldalán közölte, hogy elhunyt Adorján Gusztáv főigazgató.

Elhunyt Adorján Gusztáv, a nyíregyházi kórház főigazgatója
Adorján Gusztáv 66 éves volt
Fotó: Facebook

Korábbi sajtóhírek szerint Adorján Gusztáv koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorult.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvétét fejezte ki a főigazgató családjának. Azt írták róla, hogy „egész pályafutása során a betegellátás iránti elhivatottság, a betegek tisztelete, szeretete, a gyógyításért érzett elkötelezettség vezérelte".

Adorján Gusztáv a Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a nyíregyházi Megyei Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán kezdte szakmai pályafutását, 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejött Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki. Az önkormányzat Fidesz–KDNP frakcióját vezette 2010-től. A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitereként, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokaként is tevékenykedett. Nyíregyháza díszpolgára volt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom