Belföld

Mintegy 1600 kistelepülést támogatnak a Falusi Civil Alapból

Mintegy 1600 kistelepülés civil szervezetei kapnak támogatást a Falusi Civil Alapból - közölte a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Mintegy 1600 kistelepülést támogatnak a Falusi Civil Alapból
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: az alapra azon kistelepülések civil szervezetei pályázhattak, amelyek lakossága nem haladja meg az ötezret.
Ingatlanvásárlásra 6 millió, autóvásárlásra 5 millió forintot fordíthatnak a nyertesek, egyéb eszközök beszerzésére, illetve rendezvényszervezésre 2-2 millió forint használható fel - közölte.

Arról is szólt, hogy a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) annak ellenére eljuttatja a holokauszt túlélőinek az úgynevezett Covid-ajándékcsomagot, hogy a Mazsihisz elnöke nem támogatta a kezdeményezést.

Az összesen 11 millió forint értékű csomag, amelyet mintegy ezer ember kap meg, a vírus elleni védekezést szolgáló eszközöket, maszkokat, fertőtlenítőszereket tartalmaz - mondta a helyettes államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom