Belföld

Gőzerővel zajlik az MSZP DK-ba történő beépítése

A Pest megyeiek nem kérnek a dölyfös, antidemokratikus, Puch László által irányított, Tóth Bertalan-féle vezetésből

Számos településen a párt alapszabályát sértő módon zajlott le az MSZP Pest megyei alapszervezeteinél a tisztújítás – számolt be róla a megyei szervezet egyik korábbi elnöke.

Gőzerővel zajlik az MSZP DK-ba történő beépítése
Trenka István: Elképesztő, mit művelnek Tóth komisszárjai a helyi szervezetekkel
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Elképesztő, amit az MSZP országos vezetése művel politikai komisszárjain keresztül a helyi szervezetekkel. Rossz tagnyilvántartásból dolgoznak, visszamenőlegesen kell három évi tagdíjat befizetni a (pártban) maradni szándékozóknak függetlenül attól, hogy az idei évre is be van fizetve a vállalt tagdíjuk. Fittyet hánynak a Hiller-levél azon mondatára, hogy akkor érvényes az új alakuló taggyűlés, ha a nyilvántartott tagság fele megjelenik az alakuló ülésen” – írta hétfői Facebook-bejegyzésében Trenka István, az MSZP Pest megyei szervezetének korábbi elnöke a hétvégi megyei tisztújítás kapcsán. Mint megírtuk, erre azért került sor, mert a pártvezetés az MSZP kongresszusa előtt egy héttel feloszlatta valamennyi szervezetét az agglomerációban. „Bár Tóth­ék kizártak a pártból – folytatta Trenka – szűkebb környezetemben a barátok tájékoztattak az eseményekről. Szentendrén három ember kivételével – ők mind Tóth Bertalan-pártiak – a párttagok kiléptek vagy el sem mentek az alakuló ülésre. A nyilvántartott tizenkettőből hat tagnak kellett volna megjelennie, hogy (törvényesen) megalakulhasson a helyi szervezet. Budakalászon és Pomázon ugyanez a helyzet alakult ki, s a megye több más településén is hasonló a kép” – számolt be a történésekről az egykori elnök, akit azért zártak ki a pártból, mert a Magyar Hírlapnak nyilatkozva elmondta, milyen számlagyárakat működtettek 2016 előtt az MSZP-ben. Trenka, amikor erre fény derült, vizsgálóbizottságot állított fel, amelynek megállapításait megküldték a pártvezetésnek, ám az ügyeket eltussolták. (Jelenleg mindkét ügyben nyomozás folyik. – a szerk.) Trenka István ugyanakkor nem volt hajlandó a Pest megyei mérlegbeszámolót aláírni és ellenjegyezni.

A volt Pest megyei elnök bejegyzésében arról is ír, hogy hiába a pártvezetés részéről a „nagy fenyegető felhajtás, a sok felfüggesztés, kizárás, a tagok nem rettentek meg, sajátos magatartásukkal fejezik ki, hogy nem kérnek a dölyfös, egoista, antidemokratikus, kirekesztő, Puch László által irányított, Tóth-féle vezetésből”. Kifejti, nyilvánvaló szándék az MSZP amortizálása, a DK-ba történő beépítés folyamata zajlik. Hozzáteszi: a rossz nyelvek tudni vélik, hogy a pártot vezető ötösfogat (Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes társelnökök, Molnár Zsolt pártigazgató, Harangozó Tamás, az egyeztető és etikai bizottság elnöke, valamint Hiller István választmányi elnök) biztos befutó helyet kap a DK-listáján.

Kapcsolódó írásaink