Belföld

Halász: Donáth Anna hazaáruló

„A balliberális gyakorlat része, hogy ilyenkor bocsánatkérés helyett mélyen hallgatnak, mintha mi sem történt volna”

Háromnaponta értekeznek Magyarország bírálóival – jelentette ki Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azzal kapcsolatban, hogy a momentumos Donáth Anna elismerte, tudatosan terjesztenek valótlanságokat Brüsszelben.

Halász: Donáth Anna hazaáruló
„A járvány kezdetén már tapasztaltuk, hogy veszélyhelyzetben is képtelenek az összefogásra – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Tovább osztja Donáth Anna közösségi oldalán a magyar jogállamiságot megkérdőjelező brüsszeli bürokraták nyilatkozatait, pedig egy néhány napja közzé tett videófelvételen egyértelműen bevallotta a Momentum EP-képviselője, hogy az általuk tudatosan terjesztett valótlanságokat szajkózzák ezek a magyarországi helyzetet személyesen nem ismerő politikusok. Donáth Anna azt is elismerte, hogy igaza van Varga Judit igazságügyi miniszternek, amikor jogi szempontok szerint képtelenségnek tartja a magyar kormány elleni támadásokat.

„Nem az első eset Donáth Anna lebukása, nem lepett meg a felvétel” – mondta lapunknak Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a párt sajtószóvivője. Hozzátette: „A járvány kezdetén már tapasztaltuk, hogy veszélyhelyzetben is képtelenek az összefogásra, csak azt keresik, miként árthatnak az országnak. Akkor mindenfelé diktatúratörvényt emlegettek, majd egy belső konferencián bevallják, hogy tisztában voltak ennek valótlanságával. Most sajnálkoznak rajta, de azóta is ugyanezt teszik. Háromnaponta értekeznek Magyarország bírálóival, ami gyakorlatilag hazaárulás.”

Aligha véletlen, hogy Donáth Anna lebukását követően nem az eredeti felvételt osztotta meg közösségi oldalán, csupán egy zavaros magyarázkodásra futotta tőle. A kiszivárgott videó alapján egyértelmű, hogy az Európai Bizottság jogállamisági jelentését megfogalmazó Vera Jourová bizottsági alelnök a Donáth Anna által is valótlanságoknak nevezett álhírekre alapozott, miként a hazánk és Lengyelország kiéheztetésének szükségességét ecsetelő szocialista európai parlamenti alelnök, Katarina Barley is a hazugságokra építette kijelentését. A Fidesz sajtószóvivője szerint a balliberális gyakorlat része, hogy ilyenkor bocsánatkérés helyett mélyen hallgatnak, úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna. Minden korábbi esetben így volt, miért is lennének bűnbánóak a mostani lebukás után?

Kapcsolódó írásaink

Elbukott az elvtelen alku

ĀHalász János: Az édesapja munkáját folytató Koncz Zsófia egy olyan körzetben győzött, ahol kormánypárti jelölt még soha nem kapott ötven százalék felett voksokat