Belföld

Karácsony az antiszemita jelölt és a nem teljesített ígéretei miatt is magyarázkodik

A beígért, de végül nem teljesített ígéretei, valamint a nyíltan antiszemita jelölt, Bíró László mellett való kampányolása miatt is magyarázkodott Karácsony Gergely baloldali főpolgármester a Mandinernek adott interjújában.

Karácsony az antiszemita jelölt és a nem teljesített ígéretei miatt is magyarázkodik
Karácsony Gergely csak a szokásosat teszi: magyarázkodik
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Mint ismert, Karácsony Gergely a borsodi időközi országgyűlési választáson kiállt a nyíltan antiszemita jelölt, Bíró László mellett.

„Sajnos a magyar politikában csak kevesen tudnak a hibáikért bocsánatot kérni, szeretnék hinni abban, hogy Bíró bocsánatkérése hiteles és őszinte” - így magyarázta kampányolását a főpolgármester.

Karácsony Gergely az interjúban egyszerűen letagadta azon korábbi kijelentését, miszerint minden nyugdíjasnak húszezer forintos fűtéstámogatást adott volna. Pedig 2019. október 1-jén arról beszélt, hogy fűtési szezononként húszezer forintot kapnának a rászoruló nyugdíjasok és nagycsaládosok a fővárostól.

„Azt soha nem mondtam, hogy ezt az ígéretet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozná. Én ezt az ígéretet annak a koalíciónak a nevében tettem, amellyel megnyertük a választást” - így próbálta megmagyarázni Karácsony azt, miért nem teljesítette a kampányában tett ígéretét.

Mindeközben pedig közlekedési szakértőnek is bizonyult az interjúban. A körúton található biciklisávok kapcsán próbált valami okosat mondani, ám ez nem sikerült.

„Hogy egy vagy két sáv van megnyitva az autóforgalom előtt, sokkal kevésbé befolyásolja a dugók mértékét, mint gondolnánk” - fogalmazott Karácsony Gergely.

Kapcsolódó írásaink