Belföld

Fény derülhetett Bíró László cigányellenes aktivitására

A borsodi időközi választáson alulmaradt Bíró László, vagy egy, az ő nevét és fotóját viselő Facebook-felhasználó durván rasszista, a cigányságot negatívan minősítő megjegyzésekkel fejezte ki egyetértését.

Fény derülhetett Bíró László cigányellenes aktivitására
Bíró László elérhetetlenné tette Facebook-előéletét ismeretlenek előtt
Fotó: Facebook

Mint ismert, Bíró Lászlóról még a választási kampányban kiderült, hogy korábban antiszemita megjegyzéseket tett. A baloldali összefogás jelöltjeként elbukott politikus Budapestet „Judapestnek”, a zsidó turistákat pedig „tetűcsúszdásoknak” nevezte.

Most az atv.hu birtokába kerültek olyan fotók, amelyek bizonyítják, hogy vagy ő, vagy egy, a nevét és képét viselő felhasználó a Facebookon rasszista töltetű, durván cigányellenes kommenteket kedvelt.

Az egyik fotón szereplő hozzászólás tanúsága szerint a kommentfolyam 8 és fél évvel az Orbán-kormány hatalomra jutása után keletkezett, tehát 2018-2019 fordulóján lájkolta a jobbikos politikus, vagy hasonmása többek között ezt: „Minden forint pazarlás, amit a cigányokra költünk!” valamint „Koszos cigányok! A magyar (i)GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS pedig szégyellje magát! És mindenki, aki ehhez nevét adja. Rendőrök, bírók, stb…”

Az atv.hu birtokába rasszista hozzászólások
Az atv.hu birtokába rasszista hozzászólások
Fotó: atv.hu

Mivel azonban két évvel ezelőtti, durva antiszemita kijelentéseinek nyilvánosságra kerülése után Bíró László elérhetetlenné tette Facebook-előéletét ismeretlenek számára, így nem lehet ellenőrizni, hogy tényleg ő volt-e ez a személy, vagy csak visszaéltek az adataival. 

Kapcsolódó írásaink