Belföld

Civilek kérik az érzékenyítés normatív szabályozását

Tizennégy civil szervezet, köztük a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) javaslatcsomagot állított össze, amelynek célja a gyermekek érdekeinek és a szülői jogoknak az érzékenyítés területén történő normatív szintű szabályozása.

Civilek kérik az érzékenyítés normatív szabályozását
Tizennégy szervezet állított össze egy javaslatcsomagot
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A javaslatot aláíró szervezetek egyetértenek abban, hogy a gyermekek védelméről, a gyermekek érdekeinek biztosításáról csak indulatoktól mentesen, megfontoltan lehet dönteni. Ezért a gyermekek szexuális érzékenyítésével kapcsolatosan egyre elmérgesedő vitát civil kezdeményezéssel szeretnék szakmai irányba terelni, amely elismeri az érzékenyítéshez való jogot, elismeri a szülői jogokat, valamint a legfontosabbat, a gyermek egészséges testi- lelki-, szellemi fejlődéshez való jogát, olvasható a közleményben, amelyet a NOE juttatott el szerkesztőségünkhöz.

A javaslat alapkoncepciója, hogy a szülő mindenképpen kapjon kellő tájékoztatást mind az intézményekben zajló érzékenyítő programokról, mind pedig az egyes célzottan érzékenyítő könyvekről, kiadványokról, műsorokról, más tartalmakról.

A javaslat elérhető a noe.hu oldalon.

Kapcsolódó írásaink

Döntés előtt az SZFE hallgatói

ĀA diákoknak választani kell kuratórium által biztosított akkreditált képzés vagy a Karácsony Gergelyék által ígért tanfolyamot között