Belföld

Újabb fake news-zal vezeti félre olvasóit a balliberális sajtó

Az RTL Klub egyik híradós anyagában elhangzottakra hivatkozva számos médiumban valótlan állítás jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát és annak vezetőjét illetően - írja az Emmi lapunknak is eljuttatott közleménye.

Újabb fake news-zal vezeti félre olvasóit a balliberális sajtó
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A RTL Híradó kedd esti adásában, a karácsonyi vásárokról szóló riportban valótlanul állították, hogy az Emmi vezetője, Kásler Miklós miniszter szerint a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma ellenére is meg lehet tartani a karácsonyi vásárokat. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Emmi minisztere nem mondta és az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága sem írta le egyetlen dokumentumban sem, hogy a karácsonyi vásárokat meg lehet tartani - írják.

Erről nem is az Emmi minisztere hivatott dönteni.

Az Operatív Törzs minden lehetőség számbavételének szándékával a közelmúltban feladatul szabta a Nemzeti Népegészségügyi Központ számára iránymutatás készítését a járványügyi szabályok betartására a karácsonyi vásárok tekintetében. Ezt a feladatot az NNK el is végezte, készített egy eljárásrendet. A karácsonyi vásárokkal kapcsolatosan azonban - számos körülmény, többek között az NNK ajánlásainak figyelembevételével - majd az Operatív Törzs fog döntést hozni - áll a közleményben.

A valótlan állítás sugárzása miatt az Emmi felszólította az RTL Klubot helyreigazítás közlésére, és helyesbítésre kéri valamennyi médiumot, amely átvette az RTL álhírét.

Kapcsolódó írásaink